Monday, January 25

Viimeisiä vaaputaan

Hitaissa kiireissä kaikki on käynyt talven myötä hitaammaksi. Kiireitä on kyllä ollut ja ne uhkaavat entisestään lisääntyä.

Odotamme esikoisemme saapuvan perheeseeme ihan pian. Vielä olisi paljon pientä puuhaa tehtävänä, mutta tämä vaappuja liikkuu jo aika huonosti pienen asunnon pienissä sopissa.

vauvat sylissä
Tämä kuva on otettu joulun aikaan, kun kaksi vauvaa vielä joten kuten mahtui yhtä aikaa syliin.

Niska-hartiaseutu ei ole viime syksynä eikä nyt vuodenvaihteen jälkeenkään sietänyt kovin paljoa käsillä puuhastelua yhteen menoon. Katsotaan, ehtisinkö kuitenkin saada tämän kosteussuojan vauvaa varten valmiiksi ennen kuin tulee kiire. Aloitin sen aika kunnianhimoisesti - sopivan pieni alusta olisi ollut jo aikapäivää valmiina, mutta tämä iso on edelleen puolitekoinen.

kosteussuoja

Viltti on kiintein silmukoin virkattua Pirtin kehräämön hahtuvaa. Kun se on tarpeeksi iso, aion huovuttaa sen pesukoneessa. Ihan juuri vasta aloin miettiä, että iso viltti voi pesukoneessa huovuttua aika epämääräisesti, jopa itseensä kiinni. Kannattaisikohan se kääriä vaikka lakanakankaan sisään rullalle pesun ajaksi? Onko kellään kokemusta?

Vielä yhdet pikatöppöset vasta maailmaan tulleelle pikkupojalle. Malli on junasukista paksummalle langalle (Paksu pirkkalanka) ja puikoille (3 mm) sovellettu.

junasukat

Nuo vihertävät sain joululahjaksi (kiitos!), ja ne on tehty alkuperäisellä ohjeella. Valkoiset tein vähentämällä silmukoita reilusti (muistaakseni jopa 2/puikko) ja mallikertoja sen verran kuin kuvasta näkyy. Silti tuli vähän isommat kuin alkuperäiset, mutta olivatpahan toden teolla nopeat tehdä!

Ja jos sitten ehtisi tehdä vaikka vielä yhden pienen myssyn omallekin murulle.