Thursday, August 16

Turning Brown

sukat lekottelevat

Tässä lekottelevat Hasbun nimpparisukat. Se on ensimmäinen lahja, jonka ikinä olen neulonut Hasbulle! Toisin päin tämä homma onkin jo toiminut vuosikausia. Hasbu, jos luet tätä, ajattelin, etten pilaisi mitään, kun kerran olet jo sovittanut yhtä sukkaa.

These are Hasbu's socks. It's the first gift I ever knitted for her! (But I've received quite a few handknitted or -crocheted gifts from her.)


eränaisen sukat
Some cat hair in the knitting as always...

Erä-Hasbun sukat
Ohje: Eränaisen polvisukat, Sukkasillaan
Lanka: Pirkanmaan kotityön Paksu pirkkalanka, pääsävy 325. 188 grammaa
Puikot: 2,5 bambut
Muutokset: Ihan tyhmiä. Lyhensin vartta, kun pelkäsin, ettei lanka riittäisi. Tottakai se riitti, jäi runsaasti ylikin. Nämä eivät siis oikeastaan ole polvisukat, mutta ihan mukavan pitkät varret näihin silti tuli!

eränaisen sukat

Hasbu's socks
Pattern: Eränaisen polvisukat, Sukkasillaan
Yarn: Paksu pirkkalanka, Pirkanmaan kotityö, main colour number 325. 6.6 ounces.
Needles: 2,5 mm bambu dpn's
Alternations: Silly me. I thought I would run out of yarn again so I didn't knit them all the way to knee leght. Of course I ended up with at least 40 grams of yarn when I finished...


kellokukka

Muutama muukin ruskea työ on puikoilla. Nämä kaksi ovat huiveja minulle itselleni. Ne on neulottava pian loppuun, että voin aloittaa hommat uusilla addeillani. Sitä ennen en uskalla edes kokeilla, sillä voi olla, ettei addi-tieltä ole enää paluuta...

pellavahuivi

These brownies will be scarves pretty soon. I have the perfect motivation for knitting fast: My new Addis which I won't get to try before these are finished. I suspect I would not even touch these needles after trying them...



Ja niin, Maitzu oli ihana ja muisti minua tällaisella. Tulin siitä iloiseksi! Minun täytyy vielä miettiä, kenelle sen itse antaisin. Ja tutkia, missä kaikkialla se jo on!

Maitzu was so sweet as to give me this badge. I am so happy with it! But I need some time to think about to whom I'll pass it to.

12 comments:

sherriknits said...

I love the socks!
Oh, you will be hooked on the Addis for sure. I knit most of my socks on Addi circulars but I really like the bamboo dpns too.

Unknown said...

Ihanat sukat! Addi-tieltä ei kyllä ole ainakaan mulla ollut paluuta. Neulon oikeestaan kaiken pyöröaddeilla, paitsi sukat (niitä tuleekin usein neulottua..) bambusukkapuikoilla.

Anonymous said...

Ihanat sukat Hasbu saa. Tuo reunus on ihan huipputyylikäs!

Marsvin

helena said...

Mahtavat sukat, ihana reunus! Sinun työsi ovat aina ihanan konstailemattomia! Ruskea rulettaa...

Hasbu said...

Hei, ne on valmiit! Jes, tuskin maltan odottaa, noi sopii varmasti mainiosti yhteen ruskean samettihameeni kanssa.

Salla H said...

Onpa ne nätit sukat :) Minäkin aion neuloa sukkia, vähän kyllä pelottaa, kun ekan jaksan tehdä, mutta sen tokan kanssa loppuu aina motivaatio.

Mulla on yhdet huivaddit ja muutamat muut, ohan ne ihan hyviä, mutta aina ei viitsi äkillisessä puikkotarpeessa lähteä kaukana olevaan addikauppaan, vaan tarttee tyytyä joihinkin muihin :)

Toinen vaihtoehto lienee hamstraaminen, tilata ebaysta tai Saksasta tai jostain hirveä lasti niitä ja sitten taas pian huomata, että joku kriittinen koko puuttuu kuitenkin. Hyvää viikonloppua!

Suvi said...

Kauniit sukat! Tosi hauska tuo reunus! Itse olen ainakin koukussa Addeihin, muita en enää käytäkään, sukatkin neulon Addi-pyöröillä :)

Terhi said...

Oi miten HIENOT sukat. Täydellinen väri ja reunus ja pituus ja kaikki. :-)

heidi said...

Sherri: Thanks! Socks with circulars... I have yet to discover the magic in that. I tend to be a very conservative knitter, since I haven't ever even knit a sock from toe up (let alone with circulars! terrifying!).

Outi: Kiitti! Sukkia olisikin kiva neuloa bambuilla, mutta käsialani on sen verran tiukka, että aina ne sanoo riks ja poks. Ei taida löytyä kaapista enää yhtään ehjää settiä bambupuikkoja.

Marsvin: Kiitos! Reunuksesta tykkään itsekin hirveästi, aikä näissä sukissa sitten oikeastaan muuta kummaa olekaan. Paitsi tuo viisto kärkikavennus (en muista enää oikeaa nimeä), jota en kyllä tee enää ikinä mihinkään sukkiin.

Helena: No olipa kivasti sanottu! Kiva, jos onnistun olemaan konstailematon, vaikka monesti vilkuilenkin salaa mitä monimutkaisimpia härvelyksiä...

Hasbu: Täältä pesee sunnuntaina! (Toivottavasti muistan sitten ottaa noi mukaan.)

Salla, blogisi onkin jo julkisesti esillä! Kävin lukemassa, hienolta näyttää! Tuttua lankaa headerissa. :)

Kiko: Kiitos! Niin monta ylistävää sanaa olen kuulljut addeista, että olen niihin jo ihan valmiiksi addiktoitunut. :)

Kiitos, Terhi! Suurimmassa osassa Sukkasillaan-kirjan malleista on minusta osattu keskittyä olennaiseen.

Anonymous said...

Voi miten tyylikkäät sukat olet tehnyt, yhtä tolkut kuin ne edelliset :)

Edellisen postauksen kirja on varmaan oikea aarre.

Matroskin said...

Tyylikkäät sukat, nätti väri. Nyt puuttuvat vain villasukkasäät. Eiköhän niitäkin aikanaan saada roppakaupalla.

heidi said...

AnniKainen: Kiitos! Nyt alan jo päästä jyvälle tolkusta...

Matroskin: Villasukkasäät tulevat pian! Itse asiassa täällä meillä sisällä saa jo iltaisin vetää villasukat jalkaan. Mutta meillä onkin tosi kylmät lattiat, talvisin on oltava tohvelit tai paksut villatöppöset.