Monday, November 5

Happily Ever Since

IMG_6384

Ystävämme saivat toisensa 15.1.2005. Häälahjaan piti tulla pieni itsetehty osuus, mutta en ehtinyt viimeistellä sitä häitä varten. Myöhemmin totesin, ettei kyhäelmä sopinut lahjaksi. Ei puhuta siitä sen enempää. Olen tehnyt sijaisrinnakkaislahjoiksi koko perheelle lapaset. (Velka kasvoi vähän korkoa siinä vaiheessa, kun perheeseen syntyi tytär.)


Our friends got married on Jan 15th 2005. We promised to deliver a small supplement to our gift afterwards, since I hadn't had time to finish it. I never did. It was a terrible idea, and those are the last words I'm going to speak of it, ever. But I got over it in a couple of years and made them mittens instead. I had to make a pair for their daughter, too, since I had waited for her to be born before I started.

aviolapaset

Tytär on kyllä kasvanut noihin lapasiin jo liian isoksikin. En usko, että ne menevät käteen. Mutta ehkäpä vähän tytöllä vähän isompana olisi nukke, jolle ne olisivat passelit?

The smallest mittens are too small even for a half-year-old baby, I fear. But I wouldn't rip them beause I thought she might have a suitable-handed doll one day.

Paljon onnea onnellisista aviovuosista! Menneistä ja tulevista. Velka on nyt kuitattu.

Congratulations for the happy married years you've shared together! Oh, it feel so light to have this burden off my back.

Being married for almost three years mittens
Pattern: Eeva Haavisto: Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Some changes to patterns.
Yarn: Novita Nalle, small amounts.
Needles: 2,25 mm (too tight!); 2,5 mm (lovely) and 3,5 mm (absolutely too thick).

13 comments:

Salla H said...

Parempi myöhään kun ei milloinkaan :) Lapaset on hienot on ja saajat ovat varmasti onnellisia lahjasta näin jälkikäteenkin :) Luulisi, että nuo koroksikin neulotut vielä mahtuvat?

Onko siitä tosiaan niin kauan aikaa? Tästä kirjoituksesta tuli hyvät muistot mieleen :)

Arvuuttelin muuten jo aiemmista kuvista, että siitä tulee joku lahja, olisin vain arvannut niitä tämän kuun loppupuolen juhlia.

Hasbu said...

Onneksi minä en ole ainoa, jolla opn lahjat aina myöhässä. Juuri eilen etsin jotain ja törmäsin siihen pitsiyöpaitaan, joka on nimpparilahjaksi ehkä vuodelta 2003...

Maarit said...

Hyvää kannattaa odottaa! Hienot lapaset.

heidi said...

salla, luulen, että pienimmät ovat liian kapeat, kun eivät jousta oikein ollenkaan. Voihan niitä toki koittaa. Ja on siitä vaan jo niin kauan! Meillä on tuo päivämäärä ihan yhdestä tietystä tapahtumasta aika hyvin muistissa. :)

hasbu, kuka noita nyt muistelee?

maarit, kiitos.

sherriknits said...

This is so cute and I love them. Wow, you do nice two color knitting. I am certain they are going to be very blessed.

Elli said...

Ihanat lahjat. Varmasti saajat ilahtuvat, vaikka toimitus on hiukan viipynyt. Lohdullista tietää, että muillakin nämä projektit välillä venyy. :)

Anonymous said...

Voi miten kivat kirjolapaset. Lahjansaajilla ei käsiä palele tänä talvena.

Hyvä päivämäärä (allekirjoittaneen syntymäpäivä), hihii.

Anonymous said...

Ihana myöhäislahja ja varmasti lämmittää mieltä ihan jo siitä syystä, että tietävät heidän olleen ajatuksissasi työtä tehdessäsi!

heidi said...

Sherri: Well, you're not looking very closely. It's not that nice actually, especially with the black and white ones. But thanks! I'm learning... And I think I wouldn't use that yarn for fair isle again.

Elli: Ei siinä minusta ole mitään pahaa, että projektit venyvät, muttei pitäisi myöskään ladata itselleen liikaa tehtävi projekteja. Voi tulla ressi.

Annikainen: Vastailinkin jo tuosta päivämäärästä sähköpostiisi... Kyllä synttärikaiman aina tunnistaakin!

PS: sehän siinä on parasta - ainakin minun mielestäni. kaupasta saisi varmaan siisimpiä lapasia, mutta ajatus on tärkein.

mel said...

What a lovely and thoughtful gift - certainly worth waiting for I'd say. I'm sure the mittens will be much appreciated, as well as the maker!

Heidi said...

En olekaan pitkään aikaan käynyt kaimani siis sinun sivuilla! Ooo mitä kaikkea olet saanut aikaan...aivan mahtavt nämä lapasetkin! ja Hug me jakku... ihana!

juuli said...

Söpöjä lapasia, täydellinen perhe!

heidi said...

Thank you Mel!

Kiitos, Huopatossu ja Juuli!

Pikkuisetkin lapaset mahtuivat saajalleen - tai niin ainakin arvioimme luovutustilanteessa. Hienoa!