Friday, October 26

Pretty Food

Mitä tekisinkään näistä?

What shall I make of these?

tomaatit

pavut

Ruokaa...

Food...

pavut ja tomaatit

...Vai koruja?

... Or jewelry?

kaulakoru

Olen ihan tosissani miettinyt, miten saisin näistä valloittavan kauniista pavuista helminauhan. Koitimme Terhon kanssa saada niihin reikiä neulalla ja vasaralla. Isoon valkoiseen se syntyikin, mutta homma tuntui tosi työläältä. Keksitkö paremman keinon?

Seriously, I tried to pierce these beans with the help of Terho, a threding needle and a hammer. I'd like to make a necklace. We only succeeded with the large, white one, and it took long enough to have my neclace dreams faint away. Could you suggest a better method?

pavut

Leivoin tänään ruisleipää. Ja kauniita pikku leipäsiä tulikin, vaikka itse sanonkin!

I baked rye bread today. And it was some very pretty rye bread, I might add.

ruisleipä

ruisleipä

ruisleipä

Terhokin on valmistellut jotain - siideriä. Mutta kannattaakohan sitä juoda? Minä olisin ehklä taipuvainen uskomaan merkkeihin...

Terho has been brewing cider. Do you think it should be drunken? I myself consider trusting the signs...

siiderin henki

Putjakkeen kanssa aloitettiin Muir. Oli tarkoitus tehdä kapeampi versio, johon 50 grammaa Wetterhofin Silviaa riittäisi, mutta hetken tuoksinnassa loimme kaikki ohjeen silmukat. Näillä on nyt sitten menty. Eikä kumpikaan meistä osaa muuttua langaksi.

Me and Putjake, we started Muir. We meant to knit a narrower version of the scarf so that the 50 grams of Wetterhof Silvia we have would be enough. But we didn't think about that when we casted on, did we? We've been knitting the whole width of the scarf since. Silly us, why go on?

muir

14 comments:

Liivia said...

Aikamoinen mimmi olet kun teet itse ruisleipää, varmasti hyvää, tuoksui tänne asti!
Ihania ruokakuvia, hienoja aineita!Olen hulluna papuihin ja linsseihin.

Lotta said...

Putjake, heh :). Todella kaunista ruokaa, indeed - sopii varmaan hyvin slow-meininkiin kattella aina jokasta haarukallista huolella ennen ku syö? Jos noista siis raskii mitään tehdä...

Hasbu said...

Pysyisiköhän pavut korussa, jos niiden ympäri pyöräyttäisi ohutta hopealankaa?

Ihanaa pääkallosiideriä. Terhohan lupasi mulle viikonlopun, jolloin makaisin vain riippumatossa ja tuoppi täyttyisi siideristä. Pitäsiköhän lunastaa lupaus?

Mari said...

Hui, siideri henki vaikuttaa uhkaavalta! :-D
En ole varmaan ikinä nähnyt itsetehtyä ruisleipää. Varmaan ihanaa!

heidi said...

Kiitos kommenteista!

Liivia ja Mari: Ei ruisleivän teko ole sen vaikeampaa kuin vaaleankaan, tarvitaan vain vähän aikaa ja hyvä juuri.

Lotta: Jep, raaskin kyllä tehdä ja ihastella. Halpoja kun ovta ja kaupasta saa lisää.

Hasbu: Voisihan se onnistuakin (tosi tulisi ehkä aika erinäköinen kuin minulla oli alunperin mielessä)! Terho käski sanoa, että tervetuloa, jos vaan tarkenet. Riippumattoa ei ole vielä otettu sisälle.

Salla H said...

Minäkin aina haaveilen ruisleivän teosta. Anoppi osaa tehdä todella hyvää. Kerään rohkeutta pyytää juurta ja opastusta.

Mulle tuli mieleen, että niihin papuihin vois saada reiät ihan vaan poralla? Ohuen ohut terä ja pidät pihdeillä paikoillaan sitä papua?

Elli said...

Kadehdin kyllä tuota sinun viitseliäisyyttä. Itsetehty tuore ruisleipä on niin hyvää!

Ihana Muir himottaisi täälläkin. Pitäis vaan ne joululahjat tehdä ensin alta pois...huoks...

kramox said...

ihan älyttömän kauniita papuja, ei noita ainakaan syödä raaskisi.

ihana kun "Putjakkeen kanssa loitte silmukat", hymyilyttää :)

uhoava gnu said...

Pavut ovat tosi kauniita! Mitä jos niihin viiltäisi terävällä puukolla loven ikään kuin vyötäröksi, ja kiertäisi siihen pariin kertaan ohutta hopealankaa tai ohuenohutta nyöriä?

Ruisleipää, nam.

uhoava gnu said...

ps. Olispa hauska törmätä messuilla! Katsonkin heti, mitä itseneulottua kaapeistä löytyisi.. (vai onko kaikki mennyt lahjaksi :/ )

Tiuku said...

Kauniita kuvia :)
Way itse tehtyä ruisleipää! Olen toivottoman huono leipomaan edes sämpylöitä, leipää en ole kokeillut, kiinostaisi kyllä. Siiderin valmistuksesta en tiedä, mutta isäni on tehnyt liköörejä oman puutarhansa marjoista. Oli ihan hyvää, jos likööristä tykkää..
Olet kyllä hurjan touhukas! Täytyy palailla blogiisi uudestaan katsomaan mitä puuhailet!

heidi said...

Salla: Terhokin ehdotti poraa. Meillä ei vaan ole ihan tarpeeksi pientä terää. Ostetaan, jos satutaan rautakaupassa muistamaan, ja sitten kokeillaan.

Elli ja Tiuku: En ole erityisen viitseliäs tai touhukas. Jätän mieluusti tekemättä joitain juttuja, joita jotkut pitävät peruskodinhoitoon kuuluvina. ;) Keskityn mieluummin epäolennaisuuksiin.

Kramox, papusekoitus on Punnitse ja säästästä ja halpaa kuin saippua. Raaskii syödä, kun lisää saa.

Uhoava: Yritän katsella kaikkia äiti-tytärpareja "sillä silmällä" messuilla. :) Kiitos papuvinkistä, sekin voisi toimia. Mutta tulikohan sormeen helposti pipi?

Larisa said...

Hello Heidi,
looking for the recipy of ruisleipä I found your blog.
I was to Finland a couple of years ago and I used to by this bread which I really liked and I could never get the recipe. Would you be so kind of passing it to me?
I would really appreciate.
Thanks in advance,
Larisa, from Argentina.

Anonymous said...

Niinpa, palajastaisitko reseptisi. Tiedan, ainekset on tosi simppelit, mutta miksi ei mun yrityksistani tule rapean halkeilevan nakoista ihanaa leipaa vaan kovia sitkeita moltteja?