Thursday, May 15

Winds of Change

kirsikka

Meillä on nyt menossa viimeinen kevät nykyisessä asunnossamme. Jonkin epämääräisen ajan sisällä muutamme noin 170 km etelään, siihen kaupunkiin, johon monet tututkin tuntuvat juuri nyt päätyvän. Tai sen viereiseen.

We're saying good bye to our little nest. The time is not set up, but we will (have to) move to the capital area some time quite soon.

luumu

Katselen hartaana kukkivia luumu- ja kirsikkapuita sekä jo nupullaan olevia omenapuita, sillä en tämän jälkeen enää näe niitä kukassa. Tulevassa kodissamme tuskin on pihaa, mikä on vähän surullista, mutta toisaalta myös aika vapauttavaa. Yritän viettää nyt paljon aikaa siellä, kuten myös lähiympäristön muissa rakkaissa paikoissa, pikkuisella saarella (Meidän Saarellamme) ja Arboretumilla.

The plum and cherry trees are in bloom, and they will soon be accompanied by the apple trees. This is the last time I see their flowers, so I must watch them carefully. It is not likely that we will have a private yard in our future home. A part of me grieves, the other part is a bit relieved - I never felt I could really master my garden. But for now, I'm trying to spend as much time there as I can. And in some other dear places, too, like the little island ("Our Island") quite close to us and the
Arboretum.

kirsikka

Aika paljon ehdimme asunnossamme tehdä, ja suurelta osin se onkin jo mieleisemme. Ihan kaikkia juttuja ei ehditty aloittaa ennen kuin äkillinen tieto muutosta tuli. Nyt en enää halua tehdä täällä kuin välttämättömän. Kamala, rehottava pensasaita täytyy siistiä, mutta kokonaan leikkaaminen saa jäädä, kun seuraava mahdollisuus taitaisi olla vasta syksyllä. Olkoon se seuraavien murhe.

We did quite a lot of work on the house and it does please us now for the most, but some things didn't get started. I don't feel like doing anything but the necessary now. The hedgerow is really old and in poor condition, but it should not be cut this time of the year, so I think we'll leave it for the next ones to worry.

kirsikka

Muistaakseni tätä pientä taloa kokosin Flickriin oman kansion kodille. Suurin osa kuvista on tuttuja täältä blogista, mutta nyt ne voi nähdä yhdellä silmäyksellä.

To honor this sweet little place, I created a set called Home at Flickr. The pictures have mostly been published here, but now they can bee seen at a glance.

keittiö

Vaikka lähtöön liittyykin haikeutta, olemme jo kovasti innostuneet tulevastakin. Kaikki on vielä ihan auki. Niin jännittävää!

There's some grief in departing, but there is a whole lot of joy in moving on. We have some decicion-making ahead of us. So exciting!

--

vuohenputki

Kuten moni varmaan tietää, vuohenputki, tuo todella helposti sikiävä rikkaruoho, on erinomaista syötävää. Minä puntaroin tosi kauan ennen kuin sain aikaiseksi onkia tietoa kyseisen kasvin käyttämisestä ravintona. Jos vaikka lankojen päässä vaikka sattuisi olemaan muita yhtä saamattomia, kokoan tähän sen, mitä opin pikaisella nettikierroksella:

- Käytä nuoria lehtiä, yhä kurtussa olevia tai vasta auenneita, vaaleanvihreitä ja kiiltäviä.
- Pese ja käytä sellaisenaan joko salaatissa tai pinaatin tapaan ruoanlaitossa.
- Vuohenputkessa on mieto ja miellyttävä maku ja se sisältää rautaa ja C-vitamiinia.
- Varo myrkyllisiä näköislajeja! Wikipediassa on selkeät tunnistuskeinot.

Testattu on jo vähän joka ruokalajissa ja toimii. Vuohenputki alkaa olla
pihalta jo loppu!

I've been making food from an annoying weed that's trying to take over our yard. I couldn't find what it is in English, so I'll just say they taste great, but you really should check out you're not eating this, this or this (very poisonous).

vuohenputki

--

Jotkut saattavat kaivata käsitöitä tänne tullessaan. Viime aikoina on ollut vähän suvantoa, mutta nyt on jopa neljä työtä saavuttamassa loppupisteensä. Lisää siis niistä pian!

I'm sure some of you come here for the knitting content, and I'm sorry for the lack of it lately. However, altogether four objects are now very close to the finishing line... So stay tuned!

10 comments:

barbro v said...

Rakastan jälkimmäistä kuvaa keittiöstä.

Ehkä muistat, kun ihastelin kotianne joku aika sitten? Voin vain kuvitella, miltä tuntuu muuttaa pois. Tekisin aika lailla mitä vaan, että voisin olla seuraava asukki...

sherriknits said...

I have really enjoyed seeing your home. I understnad the bittersweet feeling of moving on, though. I will look forward to seeing your new place and the exciting things that will hold for you in the future. Enjoy now what you have had...and look forward to what will come!

Anonymous said...

Kauniita kuvia!
Meillä muutto tapahtuu kohta päinvastaiseen suuntaan, muutamme täältä pääkaupunkiseudulta Pirkanmaalle.

Anonymous said...

Haikeus on hyvin ymmärrettävää, teillä kun näyttää olevan niin kodikas koti. Kuvat olivat kuin pieni, kaunis runo.

heidi said...

Barbro, sitähän en tullut maininneeksi, että asunto on myynissä. Jos ostoon on mahdolisuuksia, annan lisätietoja sähköpostitse. Mutta olen ymmärtänyt, että ehkä elämäntilanteesi on vielä toinen. Kiitos joka tapauksessa!

Sherri, thank you for your encouraging words. I am really looking forward to seeing the new place, too. :)

Carita, on aika hyvä, että muuttoa tapahtuun noinkin päin. Siis minusta hyvä kokonaisuudessaan Suomen kannalta. Vaikkei nyt tämäkään alue muuttotappioinen olekaan. Tervetuloa tänne, toivottavasti viihdytte!

Kiitos, Annikainen! Olipa kauniisti sanottu.

Suvi said...

Ihanan tunnelmallisia kotikuvia! Lähtemiseen liittyy aina haikeutta, välillä enemmän, välillä vähemmän. Minusta on todella hyvä idea tehdä kodista valokuvakokoelma muistoksi, olisinpa itse älynnyt joka muuton edellä tehdä näin.

Tuula said...

Ihania kuvia!
Muuttaminen on tosiaan sekä haikeaa että iloista ja innostavaa. Taakse jää paljon muistoja, mutta edessä on vastaavasti kaikkea uutta ja mahdollisuuksia. Itse muutimme vuoden alussa Helsingistä Tampereelle ja taisimme tehdä ihan oikean liikkeen. Olen viihtynyt täällä todella hyvin :) Vielä kun löytäisi sen oman pysyvän kotikolosen ja pääsisi ainaisesta vuokralla asumisesta..!
Tsemppiä teille muuttotohinoihin!!

Elina said...

Tämä teidän nykyinen koti vaikuttaa kuvista katsottuna kyllä aivan täydelliseltä, varmasti surku jättää se taakse. Mutta onhan uudet haasteet ja ympäristöt aina innostavia!

barbro v said...

Vielä edelliseen: Joo, opiskelijalla ei ihan rahkeet riitä asunnonostoon. Yritin kyllä herätellä lainanhankintahaluja sulhossa, mutta ei se jotenkin innostunut. Vakuuttelin, että tässä menee ainutkertainen tilaisuus ohi.

Toivottavasti sen saa kodikseen joku, joka osaa arvostaa sitä yhtä paljon. Kaikkea hyvää uuteen kotiin!

heidi said...

Villapeikko: Paperikuvat ajaisivat asian paremminkin. Mutta olen ollut jo pitkään tosi saamaton niiden kanssa. Parempi kai virtuaalialbumi kuin ei mitään.

Tuula: Uskon, että liike oli oikea. Tampere on hyvä paikka.

Ekub: Kiitos. Kotimme ei ole täydellinen, mutta se on ihana.

Barbro: Sitä minäkin toivon. Ja tarjous on toistaiseksi voimassa, jos vaikkapa muutatte mieltänne... Tai se toinen osapuoli muuttaa. Meilläkin oli omistusasunto jo silloin kun olimme molemmat opiskelijoita, tai itsehän olen vieläkin.