Friday, November 14

Drawing a Day

huvin vuoksi

Yhtenä päivänä menin käymään Mantelilla ja huomasin, että siellä oli käynnissä jonkinlainen piirustus päivässä -projekti. Tuli heti sellainen olo, että nyt on aika tehdä iso muutos ja alkaa taas piirtää. Ja se onnistuu piirtämällä piirustus päivässä! En tiedä miksi idea tuntuu niin vapauttavalta, vaikka pitkään piirtäminen on tuntunut vaikealta ja pakkolähtöiseltä. Olen piirtänyt vain vastentahtoisia onnittelukortteja. Mutta kun piirrän kuvan päivässä, ajattelen, ettei laatua tarvitse miettiä, sillä kyseessähän on enemmänkin rentoutumisharjoitus. Kuvan ei tarvitse miellyttää ketään, ei edes minua itseäni.

I went to Manteli one day and I noticed that Hanna was making a drawing a day by decision. I instantly thought that I'd like to do that too! That's a big change for me, since for the past years, I've only drawn some greeting cards and I had to force myself every time. But I feel like this idea of drawing a day would help me stop this era. I won't think about quality, i won't criticize myself, instead, I'll draw every day to relax.

huvin vuoksi

Tässä on ihan ekat kömpelöt piirrokset. Koska pyrin kritiikittömyyteen, en sano muuta kuin että oikealla kädelläni on muisti paremmista ajoista. Huomaa, että kaipaan harjoitusta. Noin kymmenen vuotta sitten minulla oli erikoinen tilaisuus piirrellä kymmenen kuukauden ajan arkisin kolme tuntia päivässä, ja silloin kyllä huomasi, miten paljon harjoituksella on tekemistä piirustustaidon kanssa. Piirtäminen on vain mekaanista käsityötä, eikä siihen vaadita synnynnäistä taitoa.

These are the first couple of pictures. I feel a bit silly about showing them but I'm not going to start criticizing right at the beginning! I'll only say that my right hand knows there has been better times. About ten years ago, I had a special opportunity to be drawing every day of the week for three hours, and it lasted for ten months. I then really realized that drawing skills are all about practice. It is a type of handicraft and requires no special skills.

huvin vuoksi

Kuvasta on helpointa piirtää, sillä itsestään ei tarvitse silloin antaa paljoa. Nämä kuvat on kopioitu Pianisti-elokuvan soundtrackin levynkannesta, jota olen viime aikoina kuunnellut taas usein. Pianisti on vaikuttava ja taidokkaasti tehty elokuva, jossa on henkeäsalpaavaa musiikkia. Näin sen jo useita vuosia sitten, ja toivoisin vielä voivani palata sen äärelle. Se oli kuitenkin minulle himpun verran liian raaka, jotta voisin katsoa sitä uudelleen ihan vielä. Ehkä joskus.

Copying from another picture is the easiest - You can do it with your soul not even involved in the process. These pictures have been copied from the sound track cover of the movie The Pianist. I've been listening to the record a lot lately. The movie was wonderful and very skillfully made, and the lovely music especially is to be mentioned. It's been some years since I saw it and I think I'd like to see it again. But not yet. It was such a heavy film to be experienced that I still need some time to recover.

syklaami

Kille lähettää teille kaikille terveisiä ja kiitokset kivoista terveisistä! Hän onkin jo aika pitkään tehnyt lähtöä erään ihmispienokaisen luo, mutta ei siitä mitään näytä tulevan. Tyyppi vaan pakkaa matkalaukkuaan ja kellahtaa vähän väliä selälleen hekottamaan. Tiesin, että konnat ovat hitaita, mutta että tuollaisia vetkuttelijoita...

Kille sends everybody his love and many thanks for all the nice comments! He has been preparing a leave to his future-owner, a little human baby, for some time now, but he's not getting anywhere. He's pretending to pack but relly, every time I look he's on his back again and giggling. I sort of knew that turtles are slow, but I didn't know they were such time-wasters on top!

10 comments:

marlene said...

Are you making an announcement, Heidi?!?
At any rate, do keep at sketching. You are wonderfully talented; don't let creative angst keep you away from the drawing board. Were I you, i'd doodle a lot more.

I just saw some fun pictures of you on facebook---from your days with cleburne high school theater. I'll try to pass them onto you in the near future. it should be fun to relive those moments. hopefully someday we'll meet up again and be able to take more photographs.

Mari said...

Olen monesti miettinyt samaa juttua - jos vaan pakottaisi itsensä piirtämään joka päivä (ihan vapaalla kädellä!) niin ehkä se taas siitä irtoaisi Meinasin tänä syksynä ilmoittautua elävän mallin piitustuksen kurssille ... se vasta olisikin luksusta yli 15 vuoden jälkeen!

Anna said...

Ihana ajatus! Mäkin piirsin joskus paljon, mutta nykyään lähinnä niitä kortteja. Ilmoittauduinkin työväenopiston piirrustuskurssille, mutta ikävä kyllä osallistuja oli liian vähän, eikä kurssia järjestetty. Mutta sitähän voisi tosiaan tehdä kotonakin.

Hansu said...

Piirtämistä oppisi tosiaan jos sitä tekisi, mulla on vain ongelma, että ei kiinnosta ja on muutakin tekemistä. Silti koulussa pitäisi piirtää....

Kauniita kuvia sulla taas!

Liivia said...

Tuo on kyllä kaikinpuolin kannatettava idea. En tiedä miksi piirtämään alkaminen onkin nykyään niin vaikeaa. Ennen tuli töherreltyä joka paikka.

Hienoja ovat.

ColibriDreams said...

Itsekin jossain vaiheessa monta vuotta sitten yritin piirtää jotain kerran päivässä, mutta en kauaa jaksanut. Ehkä pitäisi yrittää uudelleen - kun nyt näistä loppulukuvuoden kiireistä pääsee edes vähän eroon.

Blogissani on muuten sinulle jotain!

tina said...

Olet kyllä todella lahjakas!itse en osaa piirtää se on hieno lahja jatka ihmeessä.
Olen ihastunut tuohon Killeen;0)

johanna said...

Hienoja piirustuksia! Täällä myös yksi laiskistunut piirtäjä. Joskus piirsin koko ajan, nykyään harvoin edes lasten kanssa, ihailen vain heidän tuotoksiaan...

heidi said...

Marlene, thank you so dearly for the pictures! They bring back so many memories. (What a ROUND face I used to have! Do I still? :) And do go ahead and doodle, it's not about talent.

Mari, elävä malli, siinä vasta olisikin luksusta. Mutta nyt on vähän liian korkea kynnys. pitää ensin vhän virittää itseään ja alkaa sitten vasta katselemaan työväenopiston lehteä sillä silmällä...

Anna: Mikä harmi. Mutta koitapa kotona!

Hansu; joo, motivaatiosta siiä onkin varmaan eniten kyse.

Liivia: Samat sanat, niin tein minäkin ennen. Mutta jokin tuli väliin, olikohan se se suorittaminen?

Colibridreams, en mäkään nyt IHAN joka päivä ole onnistunut... Mutta pääasia on, että ei lopeta yhteen tai kahteen vastoinkäymiseen. Kiitos kaunis tunnustuksesta!

Tina: Uskon, että osaat. Miäkin opin, jos harjoittelen... Nyt on aika jäykkää.

Johi: Lasten kanssa minä kyllä menen vähän lukkoon. En osaa piirtää samalla tavalla estottomasti, joten tuskaannun. Pitäisi ottaa mallia.

Vilma said...

Pyöräytin päänsisäistä arvontapalloani ja sieltä tupsahti sulle J-kirjain. Siitä sitten vain miettimään jiillä alkavia juttuja. :)