Thursday, December 3

Baby Shower

Viime aikoina on tuntunut, että joku suihkuttaa vauvoja isolla suihkulla. Joillekin vastasyntyneille olen tehnyt pieniä maailmaantulolahjoja, mutta koska yhdessä vaiheessa kokonaan unohdin, että minulla on blogikin, en ole muistanut ihan kaikkia kuvailla.

norjalainen myssy

norjalainen myssy

Norjalainen vauvanmyssy on näppituntumaltaan mielestäni kivempi kuin perinteinen suomalainen siksak-myssy - tiedä sitten käytännöstä. Kuvista huomaa, että norjalaiset ovat keskenään vähän eri muotoiset. tein punareunaisen ulkomuistista, ja ilmeisesti jokin kohta meni vähän eri tavalla kuin ohjeessa.

pikkusukat

isot sukat

Kummitytön pikkusiskolle tein urheilulliset minisukat ihan omasta päästä sekoitelleen Nallea ja Floricaa. Itse kummitytölle tei nuo isommat Nallesta. Ja isot kyllä tulikin, sopivat varmaan vielä seitsemän vuoden päästä. Olin mukamas mitannut tytön jalan käyttämällä apuna etusormen ja peukalon välistä ulottuvuutta, mutta ehkäpä sormeni olivat sittemmin hieman kasvaneet. Siinä taas kaapintäytettä muutamaksi vuodeksi, kun sukat ovat vielä ihan käyttökelvottomat!

Viimoinen valmiiksi tekemäni neule on tämä villatakki pikkuiselle vastasyntyneelle sukulaispojalle (Ohje on saatavilla ravelryssä). Lopputulos on kiva, mutta tekeminen tökki. Olenkohan viime aikoina neulonut vähän liikaakin ainaoikeaa, kun tämä pikku takkinenkin alkoi kyllästyttää?

urkin nuttu

Käytin tuossa ekaa kertaa lankana Novitan luxus-alpakkaa. Miksiköhän en innostunut kauheasti? Ehkäpä vertasin sitä turhan paljon Dropsin Alpacaan, joka on moninkertaisesti pehmeämpää. Ihan kiva kyllä, että aika tavallisistakin kaupoista saa tuollaisia vähän kivempia kuituja. Olen ehkä totuttanut itseni aika halpoihin lankalaatuihin (esimerkiksi Nallesta tykkään ihan tosissani!), mutta aloin jo miettiä, että ovatkohan nämä Novitan luksus-sarjan langat edes hirveän edullisia. Mutta kyllä se aivan hyvää oli.

Samalle vauvalle tein joululahjaksi vielä tuon siksak-myssyn. Mitoitus tuossa tuntuisi ainakin olevan vähän vinossa. Tein toisiksi pienimmän koon, joka on mielestäni tarkoitettu 3 kk:sta eteenpäin, mutta se on kyllä ihan liian iso vielä pitkään. Menisiköhän kaksivuotiaalle?

urkin pipo ja nuttu

At the moment, I don't seem to have the energy to post in several languages. Sorry! I'll post in Finnish for the time being, but maybe I'll get back to English in the future. I appreciate the practice I get when writing in a foreign language.

10 comments:

Laura Proust said...

Mä olen aina ihmetellyt noiden siksakmyssyjen mitoitusta. Ehkä mulla on ollut vähän ohjetta löysempi käsialakin, mutta ihan pienelle tarkoitetut myssyt ovat olleet sopivia ehkä vuoden vanhoille tenaville. Pitänee vaihtaa tuohon norjalaiseen malliin, joka on kyllä muutenkin kivempi.

Ihania lahjoja olet tehnyt!

Marja Kyy said...

Meillä norjalaismyssy on kulunut käytössä siksakkilakkia enemmän. Kumpaisenkin mallin olen tosin neulonut aina liian isona ja joutunut sitten säätämään omalle käsialalle sopivaksi. Vaan kyllä nuo mallit menevät hyvin vielä vuosikkaanakin, ja varmasti vanhempanakin.

Kauniita elämänlahjoja olet jaellut.

Altocumulus said...

Norjalaishattu on ollut täälläkin tykätty, on paremmin istuva kuin siksakit ja kivempi neuloakin. Koon säätäminen on tosiaan aika hankalaa, kun vaihtaa lankaa.

AnniKainen said...

Kauniita vauvaneuleita olet neulonut. Minäkin aikanaan neuloin siksakkia lapsilleni. No josko sitä joskus kokeilisi tuota norjalaistakin kun näyttää niin kivalta.

Pihla said...

Mun myssy rules <3

(En kyllä enää testannut että olisiko se mahtunutkin mulle vielä syksyn pimetessä ja viiletessä - tänne lämpimään mutsi ei sitä pakannut mukaan.)

heidi said...
This comment has been removed by the author.
heidi said...

Nuttu, tuolta minustakin on tuntunut ja samanlaisia ovat olleet monen lähipiirissä neuloneen kokemukset! Ajattelin kyllä koettaa vielä säätää silmukkalukua vähän pienemmäksi ja antaa siksaklakille vielä mahdollisuuden.

Maaru, taisi tulla norjalaismyssyistäkin vähän isoja, mutta minusta ne eivät kuitenkaan näyttäneet valtavilta. Toki tällaisia myssyjä voivat minusta käyttää aika isotkin tenavat. Kouluun eivät ehkä enää kelpaisi? :)

Mutta onhan vauvoillakin toki ihan erikokeisia päitä!

Altocumulus: Niin, tein kyllä sikasakmyssyni ohjeesta poikkeavalla langalla, mutta niin teen melkein kaikki neuleeni, ja tarkastin tällä kertaa tiheydenkin! Ehkä ainaoikeinpinnasta on tiheyden mittaaminen vähän haastavaa, mutta nyt koko kyllä heitti sen verran paljon, että uskon, että osasyy oli ohjeessakin.

AnniKainen, juuri niin kuin Altocumulus sanoi, norjalaismyssy on ainakin kivempi neuloa. (Ja äidit tuntuvat tykkäävän siitä käytössäkin.) Ei ole niin paljon viimeisteltävää. Kannattaa kokeilla!

Pihla, voisi siellä tulla vähän hiki alpakkamyssyn kanssa!

scaredy-cat said...

Minunkin tuttavapiirissäni vauvoja tuntuu syntyvän taas vaikka kuinka (samoin oli n. pari vuotta sitten), ja ehkä tuollaiset myssyt olisivat sopivia lahjoja. Tykkään kovasti tuosta ensimmäisestä raidallisesta, sileä neulepinta miellyttää minuakin enemmän kuin ainaoikea.

heidi said...

Scaredy-cat: suosittelen kyllä norjalaimyssyjen tekoa. Ne valmistuvat ihan hujauksessa ja ovat oikeastaan aika addiktoivaa neulottavaa.

Anonymous said...

Kaikesta huolimatta, ainakin harmaa myssy sopii käyttäjänsä (kohta 3kk) päähän kuin valettu! Nyt myssyn päälaella on pieni pikkumyy-tyylinen nuttura pienentämässä. Toivottavasti mahtuu vielä ensi talvenakin! Villatakki on jo 2/3 hihainen.:)

Myssy on ihanan pehmeä ja lämmin, itse en ainakaan tiedä parempaa!

t: Anna ja serkkua odottava Urho <3