Monday, January 25

Viimeisiä vaaputaan

Hitaissa kiireissä kaikki on käynyt talven myötä hitaammaksi. Kiireitä on kyllä ollut ja ne uhkaavat entisestään lisääntyä.

Odotamme esikoisemme saapuvan perheeseeme ihan pian. Vielä olisi paljon pientä puuhaa tehtävänä, mutta tämä vaappuja liikkuu jo aika huonosti pienen asunnon pienissä sopissa.

vauvat sylissä
Tämä kuva on otettu joulun aikaan, kun kaksi vauvaa vielä joten kuten mahtui yhtä aikaa syliin.

Niska-hartiaseutu ei ole viime syksynä eikä nyt vuodenvaihteen jälkeenkään sietänyt kovin paljoa käsillä puuhastelua yhteen menoon. Katsotaan, ehtisinkö kuitenkin saada tämän kosteussuojan vauvaa varten valmiiksi ennen kuin tulee kiire. Aloitin sen aika kunnianhimoisesti - sopivan pieni alusta olisi ollut jo aikapäivää valmiina, mutta tämä iso on edelleen puolitekoinen.

kosteussuoja

Viltti on kiintein silmukoin virkattua Pirtin kehräämön hahtuvaa. Kun se on tarpeeksi iso, aion huovuttaa sen pesukoneessa. Ihan juuri vasta aloin miettiä, että iso viltti voi pesukoneessa huovuttua aika epämääräisesti, jopa itseensä kiinni. Kannattaisikohan se kääriä vaikka lakanakankaan sisään rullalle pesun ajaksi? Onko kellään kokemusta?

Vielä yhdet pikatöppöset vasta maailmaan tulleelle pikkupojalle. Malli on junasukista paksummalle langalle (Paksu pirkkalanka) ja puikoille (3 mm) sovellettu.

junasukat

Nuo vihertävät sain joululahjaksi (kiitos!), ja ne on tehty alkuperäisellä ohjeella. Valkoiset tein vähentämällä silmukoita reilusti (muistaakseni jopa 2/puikko) ja mallikertoja sen verran kuin kuvasta näkyy. Silti tuli vähän isommat kuin alkuperäiset, mutta olivatpahan toden teolla nopeat tehdä!

Ja jos sitten ehtisi tehdä vaikka vielä yhden pienen myssyn omallekin murulle.

12 comments:

Altocumulus said...

Onko sulla joku erityinen syy huovuttaa tuo alusta tiiviiksi? Mulla on toiminut täysin yksisäikeisestä neulottu kosteusalusta. Käsin pesin ja vähän hankailin, mutten varsinaisesti huovuttanut. Tuli vaan mieleen, että huovutus ei ole minusta mikään pakollinen.

heidi said...

Altocumulus: koska olen virkannut alustan, pinta on aika reikäinen. Ainakin minulla virkattu pinta on reikäisempi kuin neulottu. Tästä syystä ajattelin, että antaisin sille ihan kunnon kyydit. Vai pitäisiköhän kokeilla vaan hangata sitä vähän tiiviimmäksi? Jos se toimisi, niin ehkä viltti olisi monikäyttöisempi. Tykkään kyllä hirveästi tuosta nykyisestä lötköydestä. :)

Jaana said...

Tsemppiä loppuodotukseen!

Anonymous said...

Pese käsin ja huovuta pintaa saippualla, saat sen vähän tiiviimmäksi. Pesukoneessa siitä tulee niin helposti peltiä.

Muista pitää jalat ristissä sen aikaa, että ehditään kotiin Tahkolta ennen kuin vauva syntyy. :)

AnniKainen said...

Voi miten iloisia uutisia. En osannut moista päätellä edes edellisetä postauksesta. Kovasti paljon onnea ja lepoa odotukseen.

Hauska tuo ensimmäinen kuva :)

helena said...

Voi Heidi, paljon onnea! Minun talvivauvani täytti kuluvalla viikolla jo 16v, mutta muistan kyllä millasia nuo viimeiset ajat ennen h-hetkeä olivat :) Neuleet unohdinkin sen jälkeen useammaksi vuodeksi, oli vähän muutakin tekemistä!

heidi said...

Kiitos Jaana!

Hasbu, saa nähdä, riittävätkö lähentäjissä voimat. Tai tahdonvoima. Tiistaina saatan salaa alkaa manata synnytystä käyntiiin...

Ehkäpä siis huovutankin vilttiä vain hiukan käsin.

Kiitos Annikaiselle ja Helenalle! Tämä kylmä talvi on ollut monella tapaa aika hyvä odostusaika. Talvitakki menee vielä päälle ja se riittää, vaikka ulkona paukkuvat kovatkin pakkaset. Pieni potkuri antaa sopivasti lisälämpöä.

Jonna said...

Mahdottomasti onnea! Ensimmäinen kuva on aivan ihana!

Minäkään en huovuttaisi peittoa, ehkä jos sen lanoliinittaa niin pitää kosteutta vielä paremmin? Minulla olisi myös ajatuksissa tehdä joku vastaava viltti vauvalle, toivottavasti ehdin.

Merruli said...

Onpa ihania uutisia!! Paljon onnea loppuodotukseen, ellei peräti jo synnytykseen.

Riittäisiköhän viltille sama lanoliinikäsittely kuin neulotuille villahousuillekin?

Sire said...

Paljon onnea! Oma vaappumiseni loppui jo äkillisesti joulukuussa. Nauti viimeisistä yhteisistä odotuksen päivistä, kohta sylissäsi on paras lahja.

Tiina said...

Kävinpä ihan sattumalta täällä blogissa ja pistin heti suosikkeihin. Olen alkanut neuloa ja virkata nyt kun lapset vähän kasvaneet (2,5 v ja 1 v) ja antavat äidille jo hetken rauhan. Näiden sivujen kuvat eivät yhtään ainakaan liennytä neulomisvimmaa. Pakko oli jo pistää itselle lankojenostolakko, ettei kaikki lapsilisät hurahda Novitalle.
Kevätauringon sävyttämää vauvaelämää sinulle Heidi, toivottavasti ehdit päivitellä näitä sivuja vaikka elämäntilanne muttuukin :)

heidi said...

Kiitos onnitteluista! Onnea on.

Laitoin peiton lanoliinikylpyyn. Kyllä se oikeastaan varmaankin riittää, jos vaan osasin annostella lanoliinia edes jotakuinkin oikein. En jaksanut mitata noin ison peiton kylpyvettä litramitalla.