Monday, December 17

Come Christmas!

joulukirkko

Suvussa on nyt pappi, joten eikös olisi hyvä olla myös ihan oma kirkko? (Onnea vielä Annalle!)


We have a priest in the family now, so I thought it would be appropriate to build a very own church.

käy sisään!

Kaavat ja ohje ovat Piparkakkutalot-kirjasta.

Pattern is from the book
Piparkakkutalot. (It's originally in Swedish, but I couldn't find the original name of the book.)

näkymäkuva

Olin vähän huolimaton viimeistelytöissä. Sokeriliisteriä on siellä täällä ja aivan liikaa. Kuorrutus on myös aika luokatonta etenkin kuoripäädyssä.


I didn't do a nice job when attaching the parts. There's sugar all over and way too much of it. I was also too hasty on the icing, especially on the other end of the church.

kuori

Tämä oli eka piparitaloni, joten sen on oltava ok. Harmittaa vaan vähän tuo ikkunoiden tyhjyys - näyttää ihan kuin vanhaan kirkkoon olisi vaihdettu uudet ikkunat.

This was the first ginger bread house I've built, so I'll say it's ok. The thing I miss the most are the windows that go together with the church. Now it seems like they would have been replaced by modern windows.

kukko kirkon yllä

23 comments:

Suvi said...

Upea!

Mari said...

Onpa todella hieno! Sisänäkymä on mun suosikki!
Mulla on aina joulua ennen suunnitelmissa tehdä piparkakkutalo, mutta yleensä se kaatuu aina a) ajanpuutteeseen, b) laiskuuteen, tai c) siihen etten ole loytänyt täältä oikeanlaista siirappia.

neja said...

Ihana kirkko:) Yritin tuota kirjaa lainata kirjastosta, mutta eipä sitä yllättäen enää ennen joulua saanut. Pitää olla ensi vuonna aikaisemmin liikenteessä.

Anonymous said...

Tosi upea. Onnittelut rakentajalle. Minä olen aivan onneton talontekijä joten kunnioitan kaikkia jotka viitsivät/osaavat homman. Meillä on tyytyminen vain pipareihin, mutta ne ovat kyllä hyviä.

Anonymous said...

Vaude! Hienohan se on!

Marsvin

Hasbu said...

Onpas hieno! Ensi vuonna saat luvan leipoa piparkakkutalon kummipoikasi kanssa, äitinsä kun on arkkitehtuurisesti täysi käsi!

Satu said...

Hieno talo. Varsinkin tuossa sisäkuvassa on oikein harras tunnelma. Ei kyllä uskoisi että olet ensikertalainen.

Lotta said...

Moon sanaton. Tuo on ehkä paras valmistujaislahja ikinä. Ja kun sen voi vielä syödä... :D

Tuula said...

Ohhoh, onpa upea kerrassaan! Luulisi että olet tehnyt noita enemmänkin.

heidi said...

Kiitos kommenteista! Mulla on kyllä aikomus vielä kehittyä tuossa hommassa. Lyhyt muisti vaan on haitaksi, kun harjoitusta saa harvoin.

nyt taitaa tulla vähän polkkaustaukoa. Kissa pudotti läppärin lattialle, eikä se enää käynnisty. Puhelimella kommntointikin on liian vaikea tehtävä!

hyvää joulua kaikille!

sherriknits said...

oh, Heidi! I love it! I have a very good friend who makes these and does an incredible job of it. I've always wanted to but just haven't taken the time. One of these years. :)
Who's the priest?

oh....ps....thank you so much for the beautiful Christmas card!

Anonymous said...

Voisinko olla enää onnelisempi?!
Oma kirkko!! Ja upea tunnelma, olisinpa pipariakka...
Kiitos, kiitos Heidi!
t: Anna

Anonymous said...

Toihan on aivan mielettömän upea ja vielä _ekaksi_ piparitaloksi!!! Minun eka piparikirkkoni (joka oli kans elämäni eka piparitalo) joutui aikoinaan roskikseen. :-D Viime jouluna vihdoin onnistui oikein hyvin. Kaks vinkkiä jotka olen saanut muualta koskien noita ikkunoita (kokeilin ja molemmat toimii): kivat pieniruutuiset ikkunat saa liimaamalla liivatelehteä pienet palat kirkon sisäpuolelle ikkuna-aukkoihin. Ja toinen on se, että upean "ikkunamaalauksen" saa murskaamalla värillisiä Muumi-tikkareita (niitä lapsuuden "perustikkareita", nykyään myydään Muumina) ikkuna-aukkoon kun on paistanut pipariseinää jonkin aikaa. Sitten murska siihen aukkoon ja koko hoito takas uuniin. Tikkarimurska sulaa värilliseksi kokonaisuudeksi uunissa, sileäksi ja kauniiksi, ja kiinnittyy ihan itsellään siihen aukkoon.

Claudia said...

You did a wonderful baking job on the church! Very nice! - And thank you for your lovely comment (in German) on my blog! I wish I could write Finnish like you can write German!
I wish you and all your family a very Happy Christmas and I'm looking forward to reading your blog!

Nuttula said...

Oooh...Siis oooh! Jotkut ne osaa! Oikein hyvää Joulua!

juuli said...

Todella upea!
Vinkkaatko vielä, mistä löytyy Halittimen "resepti"? Se on tosi ihana.

Anonymous said...

Moro ja Hyvää Uutta Vuatta !

Lokilikka 2008 kilpailun ilmottautuminen alkaa nys si !
Ohjeet löytyy Lokilikat lokista, joka taas löytyy tosta linkistä. Tervetuloo kilpailuun mukaan KAIKKI likkakisut, ikään, kokoon, väriin, yms. katsomatta. Eli siis KAIKKI likat mukaan !

Tää ei oo mikää sellane kutsu, joka esitetään vaan jollekki valitulle ryhmälle, vaan tää on tarkotettu ihan kaikille lokistanian tyttökisuille. Pistäkäähän ilmotus kiärtään.

NIIN SIT POJAT (kollit) KANS LIIKKEELLE ! Teitille on ihan oma homma, meinaan viästinviäjinä ja kannustajina ja siältähä voi löytää tyttöystävänki !
=)

Nym me jatketaa kiarrosta, som moro !

- Viisikko -

juuli said...

Kiitos, ohje löytyi! Olinpa ollut sokea, huh.

marlene said...

wow heidi! I wish that you were my neighbor.

Lotta said...

Pelastat päiväni - en oo vieläkään päässy yli tosta kirkostakaan, esimerkiks - siispä saat tästä sen kiertojutskan, joka nyt on pyöriny. Lisätietoja mun blogissa :).

Pilvi said...

You make my day:) Kurkkaas mun blogiin!

sherriknits said...

I've been missing seeing what you're up to. Since your sis opted to just tell you she loves you, then I get to give you the gift. Come on over to visit me and pick it up! :)
ps...that was so sweet of her to honor you that way.

Anonymous said...

Jätän tänne siis vielä yhden you make my day -palkinnon. Täällä on sitten kauniita kuvia.