Sunday, January 27

Christmas Present to Self

gentlemans fancy socks

Tein yhden joululahjan itsellenikin: Nancyn Gentlemannin iltasukat. Tarvitsin uudet ohuet sukat ja päädyin toteuttamaan tämän mallin oikeastaan uteliaisuudesta: Netistä löytyi hyvin vähän tällä mallilla toteutettuja sukkia. Kirjan kuvastakin on aika vaikeaa saada selvää, koska sukat on toteutettu tummahkolla värillä.

I did make one present for myself: Nancy Bush's Gentleman's socks for evening wear. I was in need of new socks and I ended up knitting these almost purely out of curiosity. The picture on the book doesn't tell a great deal about these, nor did I find very many finished sock of this type online. So I had to give them a try to see what they are like!

gentlemans fancy socks

En ollut aloittaessa ihan varma, onko malli ihana vai kamala, mutta olen tykännyt kovasti käyttää näitä. Pitsimalli aukeaa hieman jalkaan pantaessa ja nurjat kerrokset tuntuvat kivalta käteen. Ohut pirkkalanka teki ihan kivaa pintaa tiukalla käsisalalla ja 2,25 millin puikoilla. Sukkia muutaman viikon käyttäneenä olen kyllä taas vähän sitä mieltä, ettei pirkkalanka ota kulutusta kovin hyvin vastaan.

When I started, I didn't know whether these were hidious or lovely, but since they were finished, I've really liked to wear them. The lace opens up nicely when worn, and I like how the texture feels on fingertips. I used Ohut pirkkalanka and it worked nicely with size 1 needles, but sadly, it doesn't like a lot of wear. You can already see the socks aren't new.

gentlemans socks for evening wear

Gentleman's socks for evening wear
Pattern: Knitting vintage socks by Nancy Bush
Yarn: Ohut pirkkalanka
Needles: 2,25 mm / size 1

Muutokset: Aloitin 72 silmukalla, tein pari kahdet kavennukset enemmän ja vielä sen jälkeen pari ylimääräistä mallikertaa, jotta nilkan suorasta osasta tulisi vähän pidempi.

Modifications: I started with 72 stitches, made a couple of extra decreases and added two or three pattern repeats on the ankle.

18 comments:

Terhi said...

Kauniit sukat, ihanan keväisen vihreät! Hauska nähdä tämä malli toteutettuna, nyt sen voi turvallisin mielin sijoittaa teen joskus -listalle. :-)

Ohut Pirkka on kaunista, mutta tosiaan vähän haurasta. Olen tehnyt siitä yhdet sukat, ja tuntuu että reikääntyvät jo jos pahasti katsoo.

Tytti said...

Kauniit sukat! Ja mahtava tilkkupeitto. Onko omaa tuotantoa?

heidi said...

Terhi, kiitos! En tiedä, saanko silti pidetyksi itseäni. taidan tehdä siitä sukkia vastakin, kun värivalikoima on niin mainio ja lanka on vielä paikallista.

Tytti: Kiitos! Tilkkupeiton on tehnyt mieheni mummopuoli/sukulaistäti (sopivaa termiä ei kellu ilmassa ihan lähettyvilläni...). Hän on tehnyt noita tosi paljon. Peitto on ihana ja meillä kaikkien suosikki, etenkin kissojen.

Jatta said...

Kaunis malli, tuon voisi itsekkin toteuttaa nyt kun näkee toteutettuna. Ja kuinka ihana vihreä!

Elina said...

Nätit sukat ja ihanan väriset! Minäkin ehdin käydä täällä monta kertaa kurkkimassa uusia tekstejä blogi-hiljaisuutesi aikana. Aloin itse juuri viikko sitten käyttämään MacBookia, ensimmäistä omaa konettani ja kovasti olen tyytyväinen ollut!

sherriknits said...

I'm happy you are back.
Love the socks!

juuli said...

Ihanat sukat, näyttävät mukavan pehmeiltä ja keveiltä.

Mari said...

Kauniit sukat ja väri on oikein mehevä. Mutta, lääh, tuo isoäidinneliöpeitto (hui - yhdyssanahirvö!). Aivan läkähdyttävän ihana.

Elli said...

Todella kauniin väriset sukat. Mukavaa, että bloggailet taas.

Anonymous said...

Onpa kauniit ja ihanan väriset sukat samoin kuin tuo tilkkupeitto.
Elämässä pitää olla väriä, eikö vaan.

Anonymous said...

Kivat sukat, mutta täytyy sanoa, että ihan yleisestikään ottaen en oo kauheen vakuuttunut Pirkka-tuotteiden paljon mainostetusta laadusta.

Liivia said...

Apua miten kauniit sukat, täydelliset!
Ja nuo kuvat, oih!
Mukavaa, että olet palannut "joulunvietosta", olen odotellut.

heidi said...

Kiitos, Jatta! Minustakin tuo väri on tosi herkullinen. Oikeastaan kaikki Pirkkalangat ovat. Luulen, että muhevan värin salaisuus on siinä, että lanka koostuu hieman erisävyisiksi värjätyistä villoista, jotka yhteen kehrättynä luovat elävän sävyn.

Kiitos, Ekub! Meiän edellinen oli leveä Macbook. Oltiin siihen alusta saakka tosi tyytyväisiä. Macit ovta siitä ihania, etteivät ne koskaan kaadu - ellei kissa tönäise.

Thanks, Sherri!

Kiitos, Juuli! Vaikka Pirkkalankaa sanotaan karheaksi, minusta se tuntuu kivalta. Pehmeältä ja ihan vähän pörröiseltä.

Mari: Se peitto onkin oikea aarre.

Kiitos, Elli ja AnniKainen!

Kutri: Kiitos. Tuo vähän huolimattomasti viljelemäni Pirkkalanka-sana ei muuten viittaa Keskon tuotemerkkiin, vaan se tarkoittaa ainakin tässä yhteydessä Pirkanmaan kotityön villalankaa, jota saa nimellä Paksu pirkkalanka ja Ohut pirkkalanka. Unohdin tyystiin linkittää asiaankuuluvasti lankamerkin. Olisikohan tuolla nimellä Pirkka-tuoteryhmää pidempi historia? Luulisin, että se aiheuttaa aika paljonkin sekaannuksia.

heidi said...

Kiitos, Liivia!

annekk said...

Kauniit sukat. Värikin on ihastuttava.

Merruli said...

Mukavaa, että olet palannut. Upeat sukat.

Melita said...

Hei,
Harhailin blogimaassa ja löysin Liivian sivulle ja sitä kautta nyt sinun sivullesi.
Hienot sukat ja herkullinen peitto !

magi said...

Että on herkullinen väri. Iloitsen ihmisitä jotka hehkuvat värikylläisyydessä. Itse pohdiskelin blogissani valkoisen olemusta. Viikonloppuna huovutin HARMAAT(huovutettavissa langoissa oli väripula)balleriinat. Laitan kuvan blogiini kunhan saan töppöset viimeisteltyä tällä viikolla).