Monday, February 4

Color Theraphy

vaaka-tilkut

Joululomalla tuntui sopivalta neuloa vaihteeksi hyväntekeväisyyteen. Sain ison kasan menneiltä vuosilta ylijääneitä lankoja, ja kilkuttelin niistä aivottomasti tilkkuja vaaka-keräystä varten. Ehkä vähän liiankin aivottomasti, sillä kaiki tilkut ovat keskenään aivan eri kokoisia. Mietin tässä juuri, että pitäisiköhän niihin nyt neuloa välikappaleitaja koota vielä kaikki se, mitä on tähän mennessä saatu aikaan.

Christmas time seemed suitable for some charity knittig. I got a huge bag full of leftover yarns from the 80's, so I knitted on some blanket squares with my brain switched off. And you can really tell, because not one of the squares turned out the same size as the others! I'm considering knitting some spare peaces and then unifying them as a small blanket.

vaaka-tilkut

Mutta se oli kivaa! Sain tehdä mitä erikoisempia tilkkumalleja ja väriyhdistelmiä. Tein aikamatkan 80-luvulle ja muistin yhtäkkiä, että pienenä persikka oli lempivärini (hui!) ja ruskea oli kuraa. Kuvissa on vain esimerkkejä, sillä tilkkuja syntyi aika hurjasti!

But I had lots of fun! I could experiment with colours and shapes and the feel of the 80's. I remembered, that when growing up, peach was my favorite color (!) and brown was on the list of the least wanted. The pictures only show some examples of the squares.

penaali ja meikkipussi

Lankojen joukossa oli hurjasti samanvahvuista, eriväristä puuvillaa. Niistä virkkasin iteselleni kauan kaivatun penaalin (edellistä ei kehdannut ottaa julkisesti esille) ja Hasbulle pussin, jota voi käyttää meikkien tai jokin muun pikkutilpehöörin sälyttämiseen.

penaali

I also got a lot of cotton yarn in same weight but different colors. I chrocheted a pen case fo myself (I was in need - I couldn't show my old one publicly) and a make-up-bag (or whatever) for Hasbu.

meikkipussi

Olen muuten alkanut epäillä, että meillä on koita! Jo kahdessa villaisessa pipossa on ollut epäilyttäviä reikiä. Mitään hyönteisiä ei kuitenkaan näy. Pitäisikö tehdä kaiken varalta isku niitä vastaan?

You know, I've started to think that there are moths in the house! I found some suspicious-looking holes on two woolen hats already. But I haven't seen any insects. Hey, all the moth specialists out there - what do you suggest I do?

9 comments:

scaredy-cat said...

Toinen veikkaus on turkiskuoriaisen toukat - niille maistuu villa, ja kokemukseni mukaan maistelevat myös viskoosia. :( Itse yritän suojata esim. kesäsäilössä olevat villavaatteet punaseetripalikoiden avulla, sen pitäisi kuulemma pitää esim. turkiskuoriaisen toukat poissa. Pelottaa säilytellä huovutusvilloja, vaikka yritänkin pitää ne tiiviissä muovipussissa...

Edellisen postauksen sukat ovat todella ihanan väriset (ja muutenkin hienot)!

Anonymous said...

Turkiskuoriaisia olisin minäkin lähtenyt veikkaamaan - eräässä entisessä asunnossani nuo pirulaiset tekivät hyökkäyksen lankavarastoni kimppuun, mutta eivät onneksi seuranneet muutoissa mukana. Toukat jättävät usein jälkeensä tyhjiä, raidallisia 'nahkoja'.

Tulin tästä kokemuksesta sen verran vainoharhaiseksi, että käyn säännöllisesti lankavarastoni läpi ja säilytän ne punaseetripalasten kanssa, vaikka en ole noihin kavereihin törmännytkään moneen vuoteen. Menköön yleisen ötökkäkammon piikkiin ;)

Liivia said...

Ai jai villansyöjät ovat hirveä juttu! Vanhassa kodissa niitä jostain meille eksyi, kaikki tyttöni vauvanvillavaatteet söi. Ja mieheni sukat, omani jäivät rauhaan.
Nykyään pidän kaikki vähänkin "arvokkaat" neuleet yksitellen muovipussissa, se on ikävää mutta kertakokemus riitti.

Ja jos saan muualta villaa tai ostan kirppikseltä päästän ne kotiin aina pakkasen kautta. Pakkanen paras tappaja!

Mutta nuo tilkut ovat hilpeitä! Olen itsekin tehtaillut aivot nollilla-päivinä, siellä ne edelleen on läjässä yhdistelemättä peitoksi.

Anonymous said...

Virkattu meikkipussi on veikeä, laitanpa idean korvan taakse...

Anonymous said...

Hellyttävän näköinen tuo virkattu pussi, sen napit vallankin.

Voisit saada tilkuista samankokoisia siten, että virkkaat pienempiin tilkkuihin senverran reunaa että tulevat isompien kokoisiksi.

heidi said...

Paljon kiitoksia kaikille vinkeistä ja neuvoista! Arvelinkin, että vanhoilla, ties missä varastoiduilla langoilla ja piporei'illä voisi olla yhteys.

Googletin turkiskuoriaisen kuvan, ja sehän onkin tuttu ilkiö! Yhdestä muualta saadusta langasta nimittäin löytyi kuolleena tuollainen täysikasvuinen elukka. Se lankaerä on kylläkin eristyksissä, mutta nyt on kyllä parasta käydä kaikki villat läpi ja käyttää niitä saunassa. Sehän kai tappaa kaikki pöpöt siinä missä pakkanenkin? Ulkona kun ei tunnu oikein koskaan olevan tarpeeksi pakkasta.

Olen kokenut villavaatteiden oikean varastoinnin kauhean ongelmalliseksi itselleni. Etenkin siksi, että käytän monia villavaatteitani myös kesäisin. Mutta pitää ehkä aloittaa mielikuvaharjoittelulla: Villojen peseminen ja pakkaaminen muovipusseihin voisi kai olla kiva kesän tervetulotoivotus, ja toisaalta syksyllä niiden jälleennäkeminen olisi entistä mukavampaa.

AnniKainen: No niinpä taidan tilkuille tehdäkin!

Hasbu said...

Meille on Niilon kanssa tullut taistelu siitä, kumman tuo meikkipussi on. Jos jätän sen vessaan esille, niin Niilopa kiipeää sen hakemaan omiin leikkeihinsä! Kaapissa on sitä raski piilossa säilyttää.

heidi said...

Hasbu: Pitäisiköhän tehdä Niilolle oma? Ja ehkä sitten vielä se hamekin...

Hasbu said...

Olen miettinyt, että neulottu/virkattu reppu voisi olla aika hieno Niilolle kesäksi. :)

(Ja se hamekin.)