Saturday, February 9

Instant Relief

IMG_6785

Tämä villatakki syntyi nopeammin kuin pari sukkia. Hauskaa ja joutuisaa!

This cardi was a quicker job than a pair of socks. I speeded my heart out and liked it a lot!

Unohdin tehdä napinlävet toiseen etukappalesta, joten virkkasin ne kappaleen reunaan ketjusilmukoin. Sääli tietysti sinänsä, että yläosaan tuli sen myötä vähän lisää liikatilaa. (Mutta nopeuden hurmassa en voinut tehdä peruutusliikkeitäkään.) Leveähelmainen neule saisi sisältää kontrastiksi edes yhden niukan kohdan, mikä ei tässä nyt oikein tapahdu. Etenkään kuin hihatkin ovat selvästi aiottua pituutta (3/4) pidemmät. Ihan ohjeen mukaan neulottuna ja ymmärtääkseni melko standardipituisiin käsiin.

Edit. Ja juuri nyt vasta huomasin, että napit olisi kuulunut kiinnittää ihan eri kohtaan takkia. No ilmankos, siitähän tulee paljon hienompi niin! Laitan lisäkuvia kunhan on taas vähän valoisampaa.

I forgot to knit the buttonholes up front, so I crocheted them on place afterwards. In all that speed I couldn't turn around and frog any, even a little. Of course that made the upper part a bit roomier, which it didn't need. The a-line would, of course, look much better if there were some tightness to give contrast, but let us not be picky about that. I do, however, wonder how long the 3/4 sleeves look on me; I thought my hands were quite the regular lenght.

Edit. Just now I realized that the buttons should have been placed in a way different place. That will make all the difference! (I can't believe I didn't look at the pattern picture before.) I'll add pictures when it's a bit lighter again.


IMG_6784

Löydän aina jotain napisemista, mutta kaiken kaikkiaan tykkään kuitenkin neuleesta hirmuisesti: Sen mallin yksinkertaisesta näyttävyydestä sekä langasta ja etenkin sen väristä. Puhdas harmaa vie kaiken värin kasvoiltani, mutta tässä on hienovarainen ruskea taustasävy, joka pelastaa kaiken!

All in all, I am absolutely in love with this! I like the simple but showy idea of the pattern, the yarn and especially its color. I don't usually look well in gray, but this one has a lovely brownish undertone that sits me quite well.

Pidän tätä varmaan lähinnä välikausi- ja kesätakin korvikkeena, koska näin paksut neuleet ovat yleensä vähän tukalia takin alla.

I suppose I'll use this as a light jacket when it gets a bit warmer, since I don't like to stuff a thick cardi underneath a jacket.

IMG_6788

Pattern: 103-1, Drops design
Yarn: Second-hand-wool (100%)
Needles: 8 mm.

Thank you, Nasti, for inspiration!


IMG_6795

9 comments:

Nasti said...

Upea on harmaanakin. Tekisinköhän minäkin toisen, kun se todellakin syntyy lähes käden käänteessä... Ja olepa hyvä :)

Pibu ja Tinde said...

Mulla on sama villatakki tehtynä, kuvaamista odottamassa. Ja aivan sama kämmi kävi minullekin (siinä nopeuden hurmassa)..ja kiitos vinkistä, taidanpa ratkaista asian samoin kuin sinä. Napit laitan kyllä aiotulle paikalle..se on jo nyt ihan kamalan leveä ja lisäleveyttä en kaipaa yhtään. :)

Kaunis tuo sinun harmaasi!
Tinde

Jonna said...

Hilpeitä kuvia - hymyä harmaseen päivään. Nätti neule, minäkin haluaisin saman mallisen itselleni.

Unknown said...

Kivalta tuo napitus näyttää noinkin, jäämme odottamaan lähikuvia :-)

Elina said...

Ihana takki! Sormet syyhyää aina tarttumaan paksuihin lankoihin, että tulisi valmista nopeammin. Tuon tyyppinen välikausitakki olisi aikasta mahtava.

Anonymous said...

Iihana takki ja kerrassaan mahtavat kuvat, varsinkin tuo ensimmäinen! Taitaa sullakin olla hovikuvaaja? ;D

Marsvin

Elli said...

Huiput kuvat! Villatakki näyttää hyvältä noinkin, vaikka napit väärässä paikassa olisikin. Uusia kuvia odotellessa...:)

heidi said...

Nasti: Rupesin itsekin jo mieetimään toisen, vähän erilaisen, tekoa. Mutta nyt ei ole enää paksua lankaa, enkä aio vähään aikaan ostaakaan.

Kiitos Tinde. Napit ovta nyt uudella paikalla, kuvia tulee pian!

Kanerva: Päivä oli kyllä tosi ankea! Mutta ei sen takia nyt sentään ihmisten tarvitse olla. :)

Outi: PIan niitä tulee.

Ekub: Paksuilla langoilla on kyllä kiitollista neuloa! Mutta niistä tehtyjä neuleita ei voi olla määrättömästi - loppuvat kylmät päivät ja kaappitila.

Marsvin: Joo, sellainen on - ja se on luvannut seistä rinnallani elon päähän saakka. Kätevää!

Elli: Kiitos!

sherriknits said...

I have liked that pattern for a long time....it is perfect on you!