Tuesday, September 18

House Calls

Muistanpas kerran maininneeni, etten oikein välitä kirjahyllystämme. No nyt on otettu useampi askel kohti kirjahyllyrakkautta! Yksi hylly on kasassa, toinen vielä puuttuu. Melkein kaikki kirjat mahtunevat niihin, ja loput saavat ehkä kodin toisaalta talosta.

I once mentioned that I don't particularly like the shelves our books have to sit on. But I do now! One new shelf unit is up and another one is coming up. I'm in hope that most of our books fit there.

kirjahylly

Luin vastikään Richard Bachin Lokki Joonatanin ensimmäistä kertaa. Kirja oli omalaatuisuudessaan hyvin piristävä, vaikken osaakaan täysin sulattaa sitä, että kirjassa on kovin selvä ja osoitteleva opetus. Kirjan ulkoasuun hullaannuin täysin! Russel Munsonin lokkikuvat ovat mahtavia.

Recently, I read Jonathan Livingstone Seagull by Richard Bach for the first time. It is an uncommon, detailed story, and I like it for that. What I don't like is when a book has a teaching this obvious. But I absolutely fell in love with the seagull pictures by Russel Munson! They're simply great.

lokki joonatan

Täällä on muuten harjoitettu kirjoneuletta. Se on ollut minulle aina luonteva ja rakas neulomisen muoto. Kumma kyllä, yhtäkkiä en saa siistiä jälkeä aikaan sitten millään. Hirveätä kiristelyä ja värien pilkahtelua vaan. Mutta en luovuta!

On knitting branch, there has been fair isle. I've always loved doing it and looking at the finished thing, too. But now, all of the sudden, I don't seem to get it look nice. It's too tight and colours are peeking through. Why, oh why? But I won't give up!

kirjoneuleita

Putjake auttaa pitämään lankoja ojossa.

Putjake helps by holding the yarn.

kisut auttavat

22 comments:

Anonymous said...

Voi miten on suloinen tämä Putjake ;-) Kukas se siellä alla kurkistelee... =)

Nasti said...

Hienon näköistä kun olet järjestänyt kirjat väreittäin kirjahyllyysi! Kerran minäkin sitä yritin mutta totesin lähes kaikkien kirjojeni olevan mustaselkäisiä :(

Jonna said...

Mieletön kirjahylly!

Anonymous said...

Tuo väreittäin järjestäminen on jotain mistä olen haaveillut - täytyy odottaa, että minulla on tilaa kirjahyllylle, johon kirjoja ei tarvitse laittaa kahteen riviin... Hylly on muutenkin hauska!

Tajusin juuri, että asut uudessa kotikaupungissani - muutin vastikään Nekalaan.

tiinaf said...

Vau, kun on kirjat komeasti sävy sävyyn hyllyssä! Huokaillen katselen tuota kirjojesi järjestystä. Meillä joka paikka pursuaa tavaraa, kun iso perhe asuu pienessä talossa. Haaveilen omasta kirja-/säilytyskaapista.

heidi said...

titti: Jalumbahan se siellä kurkistaa!

Nasti: Meilläkin on ehkä eniten musta- tai valkoselkäisiä kirjoja. Punaisia ja sinisiä on kohtuullisesti. Haluaisin lisää keltaisia kirjoja, mutta se ei tunnu kovin järkevältä ostomotiivilta.

kanerva: Mieletön on juuri sopivat kaksinaismerkityksinen sana. :) Kiitos!

Musta lammas: Tervetuloa Tampereelle! Nekala on tosi kivaa seutua.

Tiinaf: Isossa perheessä on varmasti omat etunsa kirjahyllyihin verrattuna. :) Kirjojen järjestely ei muuten vie kamalan kauaa!

sherriknits said...

That's funny. I'm working on fair isle, too. It's hard for me, too, but I learned if you spread the stitches out on the needle, they don't pucker as bad. Big learning experience!

Mari said...

Kivaa kun on kissa-apulaisia kirjoneuleiden kanssa - pitäisiköhän munkin opettaa kissaa moiseen tehtävään kun kirjoneuleet vähän tökkii.... :-)

Satu said...

Hieno kirjahylly! Mä odottelen sitä aikaa kun päästään eroon opiskeluaikaisesta Lundiasta... Onneksi se on jo siirretty pois olkkarista.

Tsemppiä kirjoneuleeseen. Harjoittelu kyllä palkitaan (tosin en voi todeta tätä omasta kokemuksesta :)

Elli said...

Pitää näyttää tuo sun kirjahyllykuva miehelle todistaakseni etten ole hullu, vaan muutkin järjestävät kirjansa värien mukaan. :)

Ihania kuvia kuten aina.

Heluna said...

Aivan upea kirjahylly!
Värijärjestys voisi olla hieno, mutta epäilen, että meilläkin löytyy enimmäkseen vain mustia kirjoa..
:)

Salla H said...

Hieno hylly ja hyvä, että niitä voi sitten tehdä tarpeen mukaan lisää. Tylsää jättää ostamatta kirja vain siksi, että se ei mahdu hyllyyn.

Jos kaipaat niitä keltaselkäisiä kirjoja, niin divareissa on hyvin saatavilla keltaista kirjastoa. Niissä löytyy oivia kirjoja, jopa klassikoita ja kirjahylly saa samalla väriä.

Matroskin said...

Ihanat kisumirrit. Unelmoin lasiovisista Booknäs-kaapeista. Ei ole varmaan ikinä rahaa. Tai sitten on valittava Japanin-matka (unelma II) tai vitriinit.

~nina said...

Oletko koonnut kirjahyllysi erillisistä laatikoista, vai näenkö väärin?! Tuota sinistä tapettia ihailen myös aina. :)

heidi said...

Kanervalle piti tietysti aiemmin sanoa, että _sopivan_ (eikä sopivat) kaksinaismerkityksinen sana.

Mari: Kannattaa koittaa. Meillä ainakin on langat tosi hyvässä järjestyksessä aina kun kissat ovat päässeet asiaan vaikuttamaan! ;)

Satu: Tuo meidänkin vanha on Lundia. Ne ovat minusta ihan peruhyviä hyllyjä, mutta tuo meidän on vähän ankean värinen.

Elli: Ota ja käytä hyväksesi. :)

Maitzu: Kiitos!

Salla: Kiitos. Joo, tämä on oikea moduulimalli. :) Divari on hyvä idea! Täytyypä ruveta katsomaan kirjanselkiä sillä silmällä... Todennäköisesti 70-luvulla on ollut paljon enemmän keltaisia kirjoja kuin nykyään.

Matroskin, Japani siintää täälläkin haaveissa. oli lähellä toteutumistakin jo kerran, mutta ei sentään.

Nina: Ihan oikein näet. Sembramänty-tapetti on Tapettitalon mallistosta.

Nuttula said...

Oi, olet järjestänyt kirjat hienosti väreittäin! Oma kärsivällisyyteni ei oikein riitä siihen, ja mietin myös sitä kuinka löydän kirjat sitten myöhemmin, olen kauhean hajamielinen ja unohdan kaiken. Hylly on myös kiva!

Kärsivällisyyttä kirjoneuleeseen (itse en sitä osaa, oletan että se vaatii kärsivällisyyttä...), lopputulos on varmasti vaivan arvoinen, värit ovat kauniin raikkaat!

Hasbu said...

Kiva hylly! Mitenköhän sun värijärjestyksen käy kun tuon Niilon kyläilemään. Se on yksi vilaus kun on alahyllyt tyhjinä!

Markka said...

Voi mitä kisuleita.
Mäkin luin Lokki Joonatanin vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa. Ainoa ajatus oli: "Tässä on kyllä aika yliarvostettu kirja."

Kuvat on kyllä hienoja.

Mä en saanut järjestää kirjoja värijärjestykseen! Mieheke kielsi.

Mahtava tapetti.

scaredy-cat said...

Juu, tuhopoltoista kertoi minulle jo vaikka kuinka moni (en itse lukenut lehtiä silloin). No, olen viihtynyt Kalliossa Helsingissä, ja siitäkin olen kuullut monilta, että kuinka uskallan asua siellä...

Juu, minullakin on välillä yliopistolla vähän hassu olo, kun olen taas fuksi. Ja osa muista on niin kovin nuoria, mikä ei kyllä haittaa minua, mutta ikäero taitaa hämmentää niitä 19-vuotiaita. No, kieltämättä itsekin pidin yli 25-vuotiaita KAUHEAN VANHOINA kun olin itse 19... :)

Anonymous said...

Kauniita kuvia ja suloisia viiksiniekkoja! Voi, kun mullakin ois tuollaisia apureita käsitöiden teossa. Jos eivät käsityöt sujuisi, niin aina voisi paijata apureita sen sijaan, että väkisin yrittäisi saada valmista aikaan :P Sulla on oikea asenne kirjoneulontaa kohtaan, ei kannata luovuttaa - tsemppiä, kyllä niistä hyviä tulee!

barbro v said...

Kuten jo toisaalla kehuin, loistoidea tuo kirjahylly! Miten ihmeessä se pysyy kasassa, laatikot kun on loppujen lopuksi aika hataraa tekoa? Ja miten hulluna muakin pidettiin, kun kannoin noita töistä kotiin... Nyt ne on kaikki hyötykäytössä: yksi tulostimen alla (tekniikka on muuten niin rumaa!), yksi yöpöytänä, yksi lehtikorina...

heidi said...

Kiitokset vielä lopuillekin kommentoijille!