Monday, April 16

It's All about Books

krookukset

Tarvitsen kunnon puutarhanhoito-oppaan. Sellainen, jossa on kivoja vanhanajan niksejä. Olen tosi kyllästynyt etsimään tietoa netistä ja (mikä vielä ärsyttävämpää!) siemenpussien kyljistä. Jossain asioissa kirjaa ei voi päihittää.

I need a nice big book about gardening. One that will give me handy tricks from the old times. I'm sick of searching for information on the web or, what even worse, on the seed packages. Sometimes, printed word cannot be beaten.

saara törmä: saippuaa

Tarvitsen raaka-aineita. Tuo ihana kirja on ollut minulla jo iäisyyden, mutta lykkäsin sen reseptien kokeilua keittiöremontin loppuun saakka. Sen jälkeen olen vaan ollut kykenemätön päästämään nettishoppaajaa itsessäni valloilleen (kirja ohjeistaa ostamaan monia aineksia netistä). Pelkään, että se voikin olla sitten menoa...

I need ingredients. I have this wonderful book about soap making, but I didn't want to start with the actual business before our kitchen was ready. Since it was, I have been unable to release my inner web shopper (it seems to be the best way to get some of the ingredients). Once I start, I don't know if I can stop.

Ja ennen kuin aloitan, minun on löydettävä jostain tällainen esiliina!

And I really need this kind of apron before I can get going!

saara kuha: saippuaa

On myös eräs kirja, joka tarvitsee lisää lukijoita. Tarkoitan Ron McLarthyn Polkupyörällä ajamisen taitoa. Se on hyvä, hyvä, hyvä. Suosittelen sitä kaikille.

There is also a book that needs more readers. It's Ron McLarthy's the Memory of Running. It is very good. It needs no more adjectives.

niilo-kirja

Tuon kirjan olen itse puuhaillut kummipoikaani varten. Mutta kuten kuvasta näkyy, se ei ole vielä kirja. Olen puunninnut erilaisia vaihtoehtoja ja tullut siihen tulokseen, että minun on ostettavan ikävä laminointilaite itselleni, jotta saan sen valmiiksi.

The one above is a book to be made by me. I made it for my godson. It is waiting for me to get a laminatting machine from the store. But I really, really don't want another gadget...

kirjahylly

Mari kertoi, että kirjahyllyjen järjestely värien mukaan on nyt kuuminta hottia. Olen tainnut siinä mielessä matkustaa ihan muodin aallonharjalla, täältä kun sellainen järjestely löytyy jo. Sain pitkästä aikaa kirjat hyllyyn, kun remontti taannoin saavutti auvoisen välivaiheensa. En ole kovin tyytyväinen juuri mihinkään tässä hyllyssä, joten ei haittaa, vaikka väritkään eivät menneet nyt ihan nappiin. Joskus ne saattavat löytää tiensä ihan eri hyllyyn, ihan eri huoneeseen.

Mari told that the hottest fashion this season is to organize books by colours. I can't resist showing that I have done it already. I didn't get them there all that well this time, but I don't care. The whole book shelve bothers me badly, and I'm thinking of laying the books somewhere else on something else. But I haven't got that energy peek right yet.

10 comments:

Mari said...

Hei, en kestä. Niilo-kirja on ihan superliikkis. Miten ajattelit liittää sivut yhteen? Tuohan ansaitsisi ihan oikean vanhanaikaisen sitomisen... .lupaathan kuvia sitten kun se valmistuu!

Suvi said...

Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla. Meillä on aika paljon kirjoja ja minua on ottanut päähän se värien sekamelska kirjahyllyssä. Jos sillä tavalla saisi sen jotenkin hallitummaksi.

Niilo-kirja on aivan ihana!

heidi said...

Mari: Öh, en ole kovin pitkällä niissä mietteissäni. Olin ajatellut suoriutua hommasta jotenkin itse, eikä minulla ole mitään oikeita kirjansitojan taitoja. Laitan lisää kuvia, jos Niilo antaa luvan. :)

Kiko: Monien mielestä kaikki kirjat eivät sovi vierekkäin. Minä olen tukahduttanut sellaisen ajatuksen, sillä niitä on pakko asetella vähän koonkin mukaan. Mutta vinkkinä sanoisin, että kaikkia värejä ei ehkä kannata asetella kovin tiukasti sektoreittaain, vaan kokonaisuuden kannalta joitain (isoja) värieriä voi jakaa usealle hyllyllekin. Meillä valkokantisia on ylivoimaisesti eniten, ja ne rauhoittavat tunnelmaa useammallakin hyllyllä.

Hasbu said...

Heidi: Kyllähän Niilo luvan antaa. :)

Ei kontaktimuovilla onnistuisi? Ei tarvitsisi ostaa laminointikonetta. Tai sitten jätä laminoimatta ja sitä luetaan vain yhdessä äidin kanssa. :)

annekk said...

Nyt täytyy sanoa, että KIITOS. Siun innostuksesta mie päätin tutkailla Bloggerin tuottamaa koodia ja nytpä sitten postaukset pysyvät ojennuksessa, kun teen tarvittavat kommervenkit koodiin.

Niilo-kirja on ihastuttava!

Anonymous said...

Juu, Niilo-kirja vaikuttaa tosi kivalle idealle. Oon ite miettiny että valokuvista ja eri teksteistä sais joskus kanssa kivan lahjaidean. Ja idoitahan olisi, mutta kun joskus sais aikasiks toteuttaakin ne.

Ehkä kirppareilta löytys niitä vanhanajan puutarhanhoito-ohje-kirjoja?

Nuttula said...

Siis voi apua, tuo tekemäsi kirja on aivan liikuttavan ihana!!! Odotan milalinen siitä tulee valmiina!

Just eilen katselin kirjakaupassa puutarhakirjoja. Niitä on ihan hirveästi, tosi suuret valikoimat. Mikään ei iskenyt vielä niin paljoa, etteä olisin hankkinut. Olen monta vuotta lainannut joka kevät kirjastosta Unelmien kotipuutarha -kirjan (meniköhän nimi oikein, sellainen tosi paksu), ja sen hankin kun jostain tulee hyvä tarjous vastaan, se on siis jo vanha kirja.

heidi said...

hasbu, eikun niilo: kiitos luvasta. ostan kyllä sen koneen, kunhan nyt vaan vähän nurisin.

anne k-r: hyvä, että saatoin auttaa, vaikka vinkki olikin vaatimaton. :)

ps: valokuvakirja onkin hyvä idea! ja kirppareilta löytyy tosiaan kaikenlaista. usein vaan käy niin, että sieltä löytyy kaikkea muuta ihanaa (liikaa) eikä juuri sitä, mitä tarvitsisi. pitäisi jaksaa olla sinnikäs (ja sanoa joskus myös ei).

nuttula, kiitos vinkistä! nyt meiltäkin löytyy tuo unelmien kotipuutarha (kirjastosta sekin on siis lainassa). hyvältä vaikuttaa!

Anonymous said...

Turunen-Ylönen Puutarhanhoitoa poropeukaloille on mielestäni juuri se puutarhakirja, jota kaipaat. Itse olen ammentanut siitä paljon vanhan, villiintyneen pihan hoitoon. Ihanaa kevättä!

heidi said...

kiitos vinkistä, typy! Täytyy katsastaa sekin. ihanaa kevättä sinullekin!