Thursday, February 22

How to Take Flattering Pictures of Your Legs

Tiistaina teimme rakkaani kanssa kevätretken. Alunperin se oli minun työretkeni, mutta ajattelevainen mieheni teki päivästä hauskanpitoa tulemalla mukaan. Kiitos, Terho!

Me and my boyfriend (what do you actually call a boyfriend you live with?) were on a field trip on Tuesday. I was supposed to drive quite a long way on working purposes, and he was kind enough to come with me. We had splendid time. Thank you, Terho!

sibbe

Matkalla piipahdimme hänen vanhempiensa luokse haukkaamaan vähän evästä. Sain sopivan tilaisuuden kuvata avo-anopilleni joululahjaksi tekemäni sukat, joiden mahtavan langan olin voittanut Marin arpajaisissa. Malli on Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks.

On the way, we stopped by his parents' house to have a snack. I had an opportunity to photograph the socks I made for his mom for Christmas. The pattern is from Nancy Bush's book Knitting Vintage Socks. The lovely yarn used had been won in Mari's ruffle.

nancy-sukat

nancy-sukat
I carefully considered if I wanted to have more of these off-focus pictures here, but there's a lesson that can only be learned through this picture. So let it be this time.

Eivätkös sääreni näytä tässä kuvassa melko lyhyenlänniltä? Mutta katsohan seuraava kuva!

Don't my legs have a kind of a shortish appearence on the picuture? Just check out the next one!

sukkasillaan

Nämä Sukkasillaan-sukat minulla oli tuona päivänä jalassa. Näiden kahden kuvan perusteella on ilmiselvää, että sääret pitää aina kuvata mahdollisimman matalasta perspektiivistä. Noh, ehkä sukan varren pituudella on myös pikkuriikkinen osansa ilmiöön. Mikä saa minut haluamaan lisää polvisukkia.

These are the socks I was wearing that day (the pattern is from a Finnish book Sukkasillaan). You do understand now that legs have to be photographed from a low angle, don't you? (Though the pattern itself may play a role on the different appearences. In that case, I will only use knee-highs from now on.)

lumihiutale

8 comments:

Mari said...

Hauska nähdä että palkintolanka muuntautui noin mainioiksi Nancyn sukiksi! Mikäs malli tuo onkaan? Sukkasillaan-kirjan polvisukat näyttävät tutuilta... ;-)
Mistä langasta teit ne?

heidi said...

Mari, malli on Fancy Silk Sock (kirjotushetkellä minulla ei ollutkaan tuota kirjaa lähettyvilläni). Lanka oli mielettömän ihanaa ja pehmeää, voi kun sitä saisi täältäkin.

Minusta harmaa, hillitty väri yhdistyi naiselliseen pitsikuvioon ihan kivasti. Kun sukat olivat valmiit, ne näyttivät kuitenkin niin erehdyttävästi Terhon äidin tyylisiltä, että päätin antaa ne joululahjaksi. Ja saaja tykkäsi!

Huomasinkin, että olit tehnyt samat palmikkopolvisukat aiemmin. Tällä kertaa olin itse aloittanut samat sukat ihan sattumalta, vaikka muuten mielellään haenkin vaikutteita blogistasi. :)
Tein sukat Nallesta, niin kuin muistaakseni sinäkin. Käytin astetta ohjeessa mainittuja isompia puikkoja, koska käsialani on tiukahko, ja hyvä olikin niin.

Hasbu said...

En muuten olisi tunnistanut Fancy Silk sockeissa olevia jalkoja sinun jaloiksesi... Kehtaanko edes tunnustaa, että ajattelin ensin niiden olevan Terhon äidin jalat?

Kylläpä sulla syntyy valmista. Saat kohta tulla neulomaan mullekin jotain tai vaihtoehtoisesti ottaa Kanin hoitoon niin minäkin saan jotain aikaiseksi!

Mari said...

Heidi, jos haluat lisää sitä samaista sukkalankaa, niin laita mulle sähköpostia! Sen valmistaminen lopetettiin, ja sitä myydään huikeaan hintaan 1 Euro/ 50 gramman vyyhti! Ajattelin tänään iltapäivällä käväistä siellä lankakaupassa ja voin katsoa mitä värejä on jäljellä!

heidi said...

Hasbu, no onneksi Terhon äidillä on nätit ja sorjat sääret! Ja kelpaahan näitä viime vuonna tehtyjä töitä esitellä (ja sen lisäksi sinun tekemiäsi). Juuri nyt ei ole neulomiselle aikaakaan, kun yritän tehdä sen työtyöprojektin valmiiksi kuun loppuun mennessä. Ja pah, oikeasti koko ajan vaan selaan tätä nettiä.

Ja Marille laitoin sähköpostia, tietysti!

Anonymous said...

Ihanat sukat:)

www.jantta.vuodatus.net

Terhi said...

Ihania sukkia! Nuo Nancy Bushin sukat ovat olleet listallani jo pitkään, koskahan ehtisi? Enkä ole Sukkasillaan-kirjastakaan kutonut vielä mitään. Ihan(an) kamalaa tämä ohjeähky. :-D

heidi said...

Kiitos, Jantta!

Terhi: Kiitos! Sukkasillaan-kirja on tosiaan ihana. Nuo punaiset mukaanlukien ole tehnyt tähän saakka kolmet, ja pakkotehdä-listalla ainakin kymmenen paria lisää.