Tuesday, March 20

Humble Thank You Socks

madder ribbed sock

Olemme saaneet nauttia hyvästä vieraanvaraisuudesta, ja ajattelin tehdä kiitokseksi miehiset villasukat. Suomalainen mies vaan on sen verran konstailematon luomus, etteivät monimutkaiset mallikuviot useinkaan tule kysymykseen - sain siis viimeinkin tilaisuuden koittaa Knitting Vintage Socksin alkupään perusmallia (tämä on ihan ensimmäinen, Madder Ribbed Sock). Valkoinen lanka (se on Nallea) tekee sukasta hieman arkista ylevämmän.

Perusmallin neulominen on hitusen tylsää, mutta olen silti ihastuksissani. Tuntuu, kuin olisin palannut juurilleni ja tavoittanut jotain olennaista sukista. Eihän niiden tarvitse olla tätä monimutkaisemmat ollakseen ihanat ja kauniit!

I want to thank somebody for his generosity. What better way than to knit a pair of socks? So I finally got a chance to try some of the basic patterns in Knitting Vintage Socks. In general, Finnish men would hardly want anything too fancy in their socks. I hope the receiver isn't too manly for the off-white yarn.

It is a bit boring to knit these, I admit, but on the other hand, I feel like I've now understood something thorough about socks. They don't have to be any more complex than this to be beautiful.



madder ribbed sock

Mikähän tuossa saumasilmukassa niin viehättää? En tiedä, onko se minusta yleensä niin kaunis tai ryhdikäs, mutta jotenkin on vaan niin hienoa ja viimeistellyn tuntuista, että sukassa on sellainen. Tässä sukassa saumasilmukka neulotaan kantapäässä joka toisella kerroksella oikein. Ihastuin vaikutelmaan niin, että jatkan sitä koko jalkapohjan ajan. Ei kai siitä mitään haittaakaan ole?

The seam stitch is a strange thing - I don't really know what the purpose of it is or if it even looks that nice on the sock, but I get such kicks out of it anyway. In this sock, the seam stich is knit in garter stich on the heel. It looks lovely and I'm going to continue with it up to the toe. Though you don't see it, it can't harm it's there, can it?

6 comments:

Vilma said...

Kyllä se vaan on niin, että yksinkertainen ja eleetön on kaunista. Valkoinen väri jotenkin vielä korostaa tyylikkyyttä. Sukista tulee hienot, onnellinen ken ne saa! :)

uhoava gnu said...

Onpa todellakin kaunis sukanalku! Yksinkertainen on todellakin kaunista ja tuo valkoinen on aikas elegantti sukkaväri. (Miksi sitä niin kovin vältetään - sukkalangathan saa yleensä pestä jopa koneessa.)

joko said...

taas kauniit sukat tulossa! minäkin olen sitä mieltä, että yksinkertainen on kaunista.

Hasbu said...

Bush-tehdas toimii kovaa vauhtia siellä. :) Kivat sukat tulossa.

Niilo hakee joka aamu kirjahyllystä kaksi kirjaa: Knitting Vintage Socks ja Knitting on the Road. Ihan sama, missä päin hyllyä ne ovat, niitä haluaa aamuisin lukea. Pitäisiköhän tehdä herralle sukat jollain Bushin mallilla?

Suvi said...

Todella kauniit ja tyylikkäät sukat!

heidi said...

Heh, kiitos kaikille! Melko vaatimattomin panoksian ansaitsin nämä kehut. Mutta yksi sukka on nyt sentään vamis.