Wednesday, March 7

It Now Even Fits My Enormous Head

shedir_versio_2

Tein ilalla ikävän työn alta pois. Jatkoin Shedirin reunan joustinneuletta näppituntumalla jonkin aikaa. Tulos oli panokseen nähden loistava. Shedirin malli muuttui oleellisesti: Tuo syntynyt kuplalakki tuo vähemmän mieleen 2000-luvun, enemmänkin 1920-luvun. Se tuo vähemmän mieleen reippaan, nuoren naisen ja enemmän fiinin, arvokkaan mummun. Hyvä. Lisäksi melko lörö otus ryhdistyi tuosta joustimesta niin, että sitä ei ole vaikeuksia pitää päässä liikkeessäkään.

I did it! I picked up the stitches on the edge and knit some more ribbing to my shedir. It didin't take much time, but the result pleases me well. It changed the whole appearence of my Shedir - it now brings to mind the 1930's or a well-fashioned old lady. Which is always good! And the longer ribbing also gave some structure to the hat. Before, it wouldn't even stay in place well.


shedir

En tietenkään alun perin tarkistanut neuletiheyttäni, sillä siinähän olisi aivan liikaa vaivaa näin pientä työtä varten. Illalla neuloessa tuli väistämättä mieleen, että ehäkäpä tiheys täsmääkin, mutta pääni on vaan paljon suurempi kuin muiden neulojien?

Did you ever wonder if I did a swatch? No, of course not. But last night, while I was knitting, I amused myself with a thought that maybe the swatch would have been right after all. It might just be that my head is enormous.


shedir
Is there a way to picking up stitches so that the seam wouldn't show?

P.S. Tarkennan vielä, että todennäköisesti Shedirin ohje on loistava, ja myssy olisi ollut täysin sopiva, jos olisin vaan alun perin noudattanut ohjetta tarkkaan tai edes käyttänyt sopivia materiaaleja.

P.S. I feel like I need to add that the pattern for Shedir probably is very good. If I only would have followed it all through the fiorst time, the result might have been nice the first time!

5 comments:

Nuttula said...

Tyylikäs lakki! Näyttää sellaiselta kivalta vanhahtavan tyylikkältä. Ja tietysti hyvä, jos tuntuu itsestäkin istuvalta päässä. On muuten ihania nuo kaikki peitot tuossa alapuolella!

joko said...

hyvältä näyttää!

heidi said...

Kiitokset arvon naisille! Ja lempeää naistenpäivän yötä!

musta lammas said...

Höh, kommentoin ihan ensimmäisenä tähän postiin, mutta ilmeisesti kommentti on kadonnut jonnekin bittiavaruuteen...

Shedir näyttää hauskalta noin jatkettunakin, ja teillä on sitten HIENO tapetti! Haaveilen itse siitä, että minulla olisi koti jonka yhden huoneen yhdelle seinälle tulisi hieno tapetti - vuokra-asunto vaan ei tällä hetkellä anna myöten toteuttaa haavetta.

Piti sanoa myös neulomisen kalleudesta harrastuksena... Yritän vakuuttaa itseni siitä, että kun neuloja käyttää ehkä paljonkin aikaa ja työtä vaatekappaleen neulomiseen, niin pitää sitten arvostaa omaa työtään sen verran, että sallii mieluisien lankojen hankkimisen vaikka ne olisivatkin kalliimpia. Tosin täytyy myöntää, ettei opiskelijana juuri tule neulottua villapaitoja...

heidi said...

Voivoi, harmi, jos kommentit häipyilevät! Minä en tietääkseni ole ollut katoamiseen osallinen (vaikka tällä hajamielisyydellä mikä vaan on mahdollista).

Kiitos vaan tapettikommnteista (musta lammas ja muut), olen sembramäntyyn itsekin tosi kiintynyt! Joskus epäilen itseäni pahimman luokan materialistiksi, mutta ehkä sittenkin olen vain toiseksi pahinta luokkaa.

Enkä minäkään useimmiten viitsi tinkiä lankojen laadussa, ainakaan pienten neuleiden kohdalla. Niitähän pääasiassa teenkin. Kyllä pipo ja kaulahuivi kannattaa joka tapauksessa itse tehdä, jos katsoo kauppojen hintoja. Paitsi jo hinnoittelee myös käyttämänsä ajan!