Sunday, March 18

A Pair of Winners

vihreä sukka

Child's Sock in Miranda Pattern
Malli: Nancy Bush: Knitting Vintage Socks
Lanka: Portugalilainen 100 % villa (valmistus lopetettu)
Puikot: 2 mm

Nämä sukat tuntuivat todella tykkäävän poseerauksesta!

IMG_3284

Child's Sock in Miranda Pattern
Pattern: Nancy Bush: Knitting Vintage Socks
Yarn: Portuguese 100 % wool (discontinued)
Needles: 2 mm

These socks couldn't get enough of posing for the camera!

vihreä sukka

Mallikuvio on kiva ja se oli tosi helppo neuloa. Toisessa sukassa on yhden kerroksen pituinen virhe, mutta en korjannut sitä, koska se ei oikeastaan näy. Purkamisesta oli pakko tinkiä, sillä sukkani osallistui hiihtomajamme sukkamestaruuskisoihin, jossa tyyli ei ollut kriteeri, ainoastaan nopeus. Haastajana oli jukuripäinen Jussi-sukka. Ja katsokaa tätä voittajan tuuletusta!

vihreä sukka

The pattern is super easy and beautiful. I accidentally left one row unknit on one of the socks, but it didin't really show, so I let it be. Normally I might have ripped and fixed it, but this time my sock had too much to loose. She was participating in the Log Cabin Sock Competition, where only time counted, not the style. She had to face a very stubborn traditional Finnish male sock. And look at the winner's grin!

vihreä sukka

Tein varresta kaksi kuviokertaa pidemmän kuin ohjeessa. Tein lisäyksen vasta nilkan kavennusten jälkeen, sillä nilkan suora osa oli ohjeessa omituisen lyhyt (ilmeisesti näin on myös joissain kirjan muissa malleissa). Langasta olisi riittänyt vähän pidempäänkin sukkaan, mutta en uskaltanut yrittää enempää. Kavennuksia tein myös muutaman ohjetta enemmän. Kärkiosaan jouduin jopa lisäämään kerroksia, vaikka ohje on yhdysvaltalaiselle koolle 9-10 ja minä taas käytän sikäläisten kenkien numeroa 6. Tiheys taisi siis olla vähän pielessä!

The decreases on the ankle seemed to be unusually low in the pattern (
I hear it is the case in some other patterns of that book, too), so I added two extra pattern repeats after them. I also did some extra decreases on the ankle. But my gauge must have been quite wrong anyway, since I had to knit some extra rows on the feet - the pattern was for US size 9-10 where I usually am US size 6.

vihreä sukka
The dust you see on the sock propably came from some other floor than ours, maybe some place I was visiting right before taking this picture...

Lapinkuvat ovat matkakumppaniemme kamerassa. Kyselen myöhemmin, saisinko julkaista niistä muutaman. Tässäpä sen sijaan kummipoikamme potalla!

The Lapland pictures are on our fellow travellers' camera. Later on I might get to show some of them. In the meantime, here are our godson's greetings!

niilo potalla

7 comments:

Mari said...

Ooo - niistähän tuli upeat! Taas yksi Nancyn malli, joka näyttää paljon paremmalta jalassa kuin tasona kuvattuna.

Anonymous said...

Tosi ihanat! Marin kanssa samaa mieltä, eivät kirjassa näytä ollenkaan noin hyviltä.

Sini said...

Kivoja kuvia! Hetekasta tuli ihan mummola mieleen :}

Hasbu said...

Jalassakin olivat tosi kivat, mutta kyllä tuo toinen puoliskosi osaa ottaa kauniita kuvia. :)

Nipsulta terkkuja, ihmetteli aiemmin päivällä omaa kuvaansa blogissansa.

heidi said...

Kiitos! Tällä kertaa leikin itselaukaisimen kanssa (lopulta löysin sen kamerasta!) ja otin osan kuvista itse.

Anonymous said...

ihastelen tuota auringonkukkapeitettä mistäköhän siihen saisi ohjeen?

heidi said...

kati: Peitteen tehnyt henkilö on ikävä kyllä jo kuollut ja vienyt mukanaan kaikki jäljet siitä, mistä ohje on peräisin. Malli ei kuitenkaan vaikuta kovin monimutkaiselta - voisin yrittää matkia sitä ja kirjoittaa ohjeen ylös, jos onnistun.

Jos haluat, kirjoita yhteystietosi, esim. sähköpostiosoite, minulle (hitaatkiireet@yahoo.com), niin ilmoitan, jos saan ohjeen aikaan. Ihan lähipäivinä en ehdi alkaa siihen hommaan!